ΑρχικήHow ToAndroid: Πως να εκχωρήσετε προσωρινά δικαιώματα σε εφαρμογές

Android: Πως να εκχωρήσετε προσωρινά δικαιώματα σε εφαρμογές

Εγκαθιστούμε συχνά εφαρμογές που δεν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές φορές. Δεν πρέπει να παραχωρήσετε μόνιμη πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές στα δεδομένα του τηλεφώνου σας. Το Android σάς επιτρέπει να προσφέρετε δικαιώματα μιας φοράς, έτσι ώστε όταν οι εφαρμογές παραμένουν αδρανείς να μην μπορούν να σας παρακολουθούν.

Προσωρινά δικαιώματα, διαθέσιμα για συσκευές με Android 11 και νεότερες εκδόσεις, μπορούν να εφαρμοστούν για εφαρμογές που λαμβάνουν ευαίσθητα δικαιώματα όπως η κάμερα και το GPS.

Android

Σε περίπτωση που το τηλέφωνο σας διαθέτει παλαιότερη έκδοση Android, μπορείτε να επωφεληθείτε από μια πληρωτέα εφαρμογή τρίτου μέρους που ονομάζεται Bouncer για να ρυθμίσετε τις άδειες μίας χρήσης. Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις δύο επιλογές.

Εκχώρηση προσωρινών δικαιωμάτων σε Android

Όταν κάνετε εκκίνηση μιας εφαρμογής για πρώτη φορά στο Android και σας ζητά προσβάσεις, οι επιλογές για τα δικαιώματα είναι τρεις. Επιλέξτε “Only This Time” για να εγκρίνετε μια προσωρινή άδεια. Αυτό σημαίνει ότι μόλις κλείσετε αυτήν την εφαρμογή, το Android θα την ανακαλέσει αυτόματα και η εφαρμογή θα σας ζητήσει ξανά πρόσβαση την επόμενη φορά που θα την ανοίξετε.

Android

Για να ενεργοποιήσετε τα δικαιώματα μιας φοράς για υπάρχουσες εφαρμογές, μεταβείτε στο Settings app > Apps & Notifications > See All Apps.

Android

Εντοπίστε την εφαρμογή της οποίας τα δικαιώματα θέλετε να επεξεργαστείτε.

Μεταβείτε στην ενότητα “Permissions” και επιλέξτε την άδεια που θέλετε να ζητά η εφαρμογή κάθε φορά που τη χρησιμοποιείτε, όπως “Microphone” ή “Camera”.

Εδώ, αλλάξτε τη ρύθμιση “Ask Every Time”.

Android

Εκχώρηση προσωρινών δικαιωμάτων σε Android με Bouncer

Μόλις εγκαταστήσετε την εφαρμογή Bouncer στο τηλέφωνο ή το tablet Android, εκκινήστε την και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να διαμορφώσετε την υπηρεσία.

Τώρα, κάθε φορά που χορηγείτε άδεια, το Bouncer θα σας στέλνει μια ειδοποίηση που θα σας ρωτάει εάν θέλετε να τη διατηρήσετε ή να την καταργήσετε. Εάν χρειάζεστε την άδεια για λίγα λεπτά, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί “Schedule” στην ειδοποίηση, η οποία δίνει εντολή στον Bouncer να το ανακαλέσει μετά μια καθορισμένη χρονική περίοδο.

Android

Από προεπιλογή, το Bouncer θυμάται τις συνήθειες σας. Έτσι, όταν ζητάτε από την εφαρμογή να καταργήσει ή να διατηρήσει οποιαδήποτε άδεια σε μια εφαρμογή, θα επαναλάβει αυτόματα την ενέργεια την επόμενη φορά. Για παράδειγμα, εάν ανακαλείτε πάντα την πρόσβαση στην εφαρμογή Uber, το Bouncer θα το κάνει μόνο του την επόμενη φορά.

Σε περίπτωση που αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη από προεπιλογή, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε χειροκίνητα πατώντας το εικονίδιο με το γρανάζι που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής Bouncer και ενεργοποιώντας την επιλογή “Auto Remove”.

Android

Πηγή: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS