Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 03:50
Αρχική How To Android: Πως να εκχωρήσετε προσωρινά δικαιώματα σε εφαρμογές

Android: Πως να εκχωρήσετε προσωρινά δικαιώματα σε εφαρμογές

Εγκαθιστούμε συχνά εφαρμογές που δεν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές φορές. Δεν πρέπει να παραχωρήσετε μόνιμη πρόσβαση σε αυτές τις εφαρμογές στα δεδομένα του τηλεφώνου σας. Το Android σάς επιτρέπει να προσφέρετε δικαιώματα μιας φοράς, έτσι ώστε όταν οι εφαρμογές παραμένουν αδρανείς να μην μπορούν να σας παρακολουθούν.

Προσωρινά δικαιώματα, διαθέσιμα για συσκευές με Android 11 και νεότερες εκδόσεις, μπορούν να εφαρμοστούν για εφαρμογές που λαμβάνουν ευαίσθητα δικαιώματα όπως η κάμερα και το GPS.

Android

Σε περίπτωση που το τηλέφωνο σας διαθέτει παλαιότερη έκδοση Android, μπορείτε να επωφεληθείτε από μια πληρωτέα εφαρμογή τρίτου μέρους που ονομάζεται Bouncer για να ρυθμίσετε τις άδειες μίας χρήσης. Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις δύο επιλογές.

Εκχώρηση προσωρινών δικαιωμάτων σε Android

Όταν κάνετε εκκίνηση μιας εφαρμογής για πρώτη φορά στο Android και σας ζητά προσβάσεις, οι επιλογές για τα δικαιώματα είναι τρεις. Επιλέξτε “Only This Time” για να εγκρίνετε μια προσωρινή άδεια. Αυτό σημαίνει ότι μόλις κλείσετε αυτήν την εφαρμογή, το Android θα την ανακαλέσει αυτόματα και η εφαρμογή θα σας ζητήσει ξανά πρόσβαση την επόμενη φορά που θα την ανοίξετε.

Android

Για να ενεργοποιήσετε τα δικαιώματα μιας φοράς για υπάρχουσες εφαρμογές, μεταβείτε στο Settings app > Apps & Notifications > See All Apps.

Android

Εντοπίστε την εφαρμογή της οποίας τα δικαιώματα θέλετε να επεξεργαστείτε.

Μεταβείτε στην ενότητα “Permissions” και επιλέξτε την άδεια που θέλετε να ζητά η εφαρμογή κάθε φορά που τη χρησιμοποιείτε, όπως “Microphone” ή “Camera”.

Εδώ, αλλάξτε τη ρύθμιση “Ask Every Time”.

Android

Εκχώρηση προσωρινών δικαιωμάτων σε Android με Bouncer

Μόλις εγκαταστήσετε την εφαρμογή Bouncer στο τηλέφωνο ή το tablet Android, εκκινήστε την και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να διαμορφώσετε την υπηρεσία.

Τώρα, κάθε φορά που χορηγείτε άδεια, το Bouncer θα σας στέλνει μια ειδοποίηση που θα σας ρωτάει εάν θέλετε να τη διατηρήσετε ή να την καταργήσετε. Εάν χρειάζεστε την άδεια για λίγα λεπτά, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί “Schedule” στην ειδοποίηση, η οποία δίνει εντολή στον Bouncer να το ανακαλέσει μετά μια καθορισμένη χρονική περίοδο.

Android

Από προεπιλογή, το Bouncer θυμάται τις συνήθειες σας. Έτσι, όταν ζητάτε από την εφαρμογή να καταργήσει ή να διατηρήσει οποιαδήποτε άδεια σε μια εφαρμογή, θα επαναλάβει αυτόματα την ενέργεια την επόμενη φορά. Για παράδειγμα, εάν ανακαλείτε πάντα την πρόσβαση στην εφαρμογή Uber, το Bouncer θα το κάνει μόνο του την επόμενη φορά.

Σε περίπτωση που αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη από προεπιλογή, μπορείτε να την ενεργοποιήσετε χειροκίνητα πατώντας το εικονίδιο με το γρανάζι που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής Bouncer και ενεργοποιώντας την επιλογή “Auto Remove”.

Android

Πηγή: howtogeek.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

Hackers από το Βιετνάμ χρησιμοποιούν νέο macOS backdoor

Οι ερευνητές της Trend Micro έχουν εντοπίσει ένα νέο macOS backdoor που πιστεύουν ότι χρησιμοποιείται από τη hacking ομάδα του Βιετνάμ, OceanLotus.

Διευθυντής εταιρείας μάρκετινγκ αποκλείστηκε απ’τα καθήκοντά του επειδή πραγματοποίησε ενοχλητικές κλήσεις

Στον διευθυντή μιας εταιρείας μάρκετινγκ απαγορεύτηκε να ασκήσει το επάγγελμά του σε αυτή την θέση για έξι χρόνια, καθώς φέρεται να πραγματοποίησε...

AstraZeneca: Βορειοκορεάτες hackers επιτέθηκαν στην εταιρεία

Το προσωπικό της βρετανικής εταιρείας βιοφαρμακευτικών προϊόντων AstraZeneca, η οποία διεξάγει κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό, που ανέπτυξε από κοινού...

Δύο στα επτά email που στάλθηκαν κατά το Black Friday ήταν κακόβουλα!

Ειδικοί ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι δύο στα επτά email που στάλθηκαν την ημέρα του Black Friday ήταν κακόβουλα. Η Vade Secure ισχυρίζεται ότι...

Η APT ομάδα πίσω από την επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε με νέες επιθέσεις

Σύμφωνα με την Check Point, η APT ομάδα πίσω από την hacking επιχείρηση Dark Caracal επέστρεψε. Οι ερευνητές ασφαλείας της εταιρείας αποκάλυψαν...

Να συνεχίσω να χρησιμοποιώ τον Password Manager μου;

Στην εποχή μας, που ο καθένας διαθέτει πολλούς λογαριασμούς, η χρήση ενός Password Manager είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε...

Ιταλία: Χάκερς έκλεψαν 800.000€ από 35 ATM με Black Box επίθεση!

Χάκερς έκλεψαν χρήματα από τουλάχιστον 35 ATM που λειτουργούν σε τράπεζες στην Ιταλία, με μια νέα τεχνική Black Box επίθεσης. Οι καραμπινιέρι...

Hacker πουλά email credentials που ανήκουν σε υψηλόβαθμα στελέχη

Ένας hacker πουλά credentials για λογαριασμούς email που ανήκουν σε εκατοντάδες υψηλόβαθμα στελέχη (C-level) εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Kaspersky: Μικρότερο το κόστος παραβιάσεων για επιχειρήσεις που είναι ειλικρινείς

Όπως αποκάλυψε μία νέα έρευνα της Kaspersky, όσες επιχειρήσεις αποκαλύπτουν ότι έπεσαν θύματα παραβίασης, έχουν 40% λιγότερες οικονομικές ζημιές.

Κομητεία της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα στους χάκερς του DoppelPaymer ransomware

Η κομητεία Ντέλαγουερ της Πενσυλβάνια πλήρωσε 500.000$ λύτρα σε χάκερς που μόλυναν τα συστήματά της με το DoppelPaymer ransomware το προηγούμενο Σαββατοκύριακο....