ΑρχικήHow ToΔιασώστες θα βρουν τις emergency επαφές από το κλειδωμένο κινητό σας!

Διασώστες θα βρουν τις emergency επαφές από το κλειδωμένο κινητό σας!

Στη σύγχρονη εποχή σχεδόν όλοι μας, έχουμε μαζί μας ένα κινητό τηλέφωνο. Σε περίπτωση ατυχήματος, ο καθένας θα ήθελε να είναι σε θέση να ειδοποιήσει τους δικούς του ανθρώπους, καθώς και να ενημερώσει τους διασώστες για την κατάστασή του. Παλιότερα τα τηλέφωνα είχαν μία λίστα με επείγουσες επαφές, αλλά σήμερα έχουμε πάει ένα βήμα παρακάτω. Ξοδέψτε λίγο από το χρόνο σας και ρυθμίστε το κινητό σας, με τις δικές σας emergency επαφές, καθώς και με τυχόν ιατρικές λεπτομέρειες, που θα ήταν συνετό να γνωρίζουν οι αρμόδιοι.

emergency

iPhone

Οι χρήστες των iPhone θα πρέπει να ρυθμίσουν ένα Medical ID, το οποίο θα παρέχει απαραίτητες πληροφορίες για το ιατρικό προσωπικό καθώς και emergency επαφές ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν με τους αγαπημένους σας. Αν δεν έχετε ανοίξει ποτέ το Health app στο iPhone σας, θα σας ζητηθεί να εισάγετε αυτές τις πληροφορίες την πρώτη φορά. Παρόλα αυτά, αν τυχόν παραλείψατε τη ρύθμιση του ή ξεχάσετε τι έχετε εισαγάγει, αυτά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

  1. Ανοίξτε το Health app και επιλέξτε την καρτέλα Medical ID.
  2. Αν σας εμφανιστεί, πατήστε create Medical ID.
  3. Αλλιώς πατήστε Edit.
  4. Εισάγεται οποιαδήποτε πληροφορία πιστεύετε ότι θα είναι απαραίτητη για τους διασώστες.
  5. Σιγουρευτείτε ότι το show when locked είναι ενεργοποιημένο. Αυτό θα επιτρέψει στις πληροφορίες αυτές να είναι διαθέσιμες ακόμα και στην οθόνη κλειδώματος.
  6. Στο τέλος της οθόνης με το Medical ID, υπάρχει η ρύθμιση των επαφών επείγουσας ανάγκης. Αυτές οι επαφές πρέπει να είναι μέρος της εφαρμογής των επαφών του κινητού σας. Καθώς επιλέξετε μία επαφή, θα ερωτηθείτε από το Health app για τη σχέση σας με αυτό το πρόσωπο.

Τώρα, στην ατυχή περίπτωση που κάτι σας συμβεί, ένας περαστικός, ένας αστυνομικός ή ακόμα ένας  διασώστης, θα ήταν σε θέση να δει όλες τις πληροφορίες που αναφέρθηκαν.

Εάν εσείς είστε αυτός ο βοηθητικός περαστικός, μπορείτε να βρείτε το Medical ID του κατόχου του iPhone περνώντας το δάχτυλό σας πάνω από την οθόνη κλειδώματος. Εάν πρόκειται για παλαιότερο μοντέλο, πατώντας το κουμπί home δύο φορές και θα εμφανιστεί η οθόνη που ζητάει το PIN. Κάτω από το πληκτρολόγιο στην αριστερή πλευρά της οθόνης θα εμφανιστεί η επιλογή emergency, πιέστε την και μετά το Medical ID.

 Android

Η διαδικασία για να προσθέσετε emergency επαφές σε ένα κινητό Android, διαφέρει ανάλογα με την εταιρεία που το έχει κατασκευάσει. Για παράδειγμα, οι χρήστες Samsung θα χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή επαφών του κινητού τους, ενώ χρήστες Google Pixel πρέπει να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή της Google.

Κινητά Android εκτός Samsung

Ανοίξτε το Settings app, περιηγηθείτε στο τέλος και επιλέξτε About phone > Emergency Information. Εάν δεν βλέπετε πληροφορίες σχετικά με τα επείγοντα περιστατικά, δοκιμάστε αυτό: Ανοίξτε Settings > Users & accounts > Emergency information.

Ασχέτως, λοιπόν, με το πώς φτάσατε στην οθόνη για τις επείγουσες πληροφορίες, πατήστε το εικονίδιο με το μολύβι για να τις επεξεργαστείτε και να εισάγετε τις ιατρικές πληροφορίες σας καθώς και τις επείγουσες επαφές σας.

Εάν οι παραπάνω οδηγίες δεν ισχύουν για το κινητό σας, κλειδώστε το, περάστε το δάχτυλό σας πάνω από την οθόνη κλειδώματος ώστε να εμφανίσετε την οθόνη εισαγωγής του pin ή του μοτίβου και πατήστε το κουμπί για emergency κλήση. Με τον ίδιο τρόπο μπορούν και οι διασώστες να δουν τις πληροφορίες σας.

emergency

 Samsung 

Τα κινητά Samsung βασίζονται στο app των επαφών, για όλα όσα περιγράφηκαν προηγουμένως. Η ρύθμιση είναι αρκετά απλή. Ανοίξτε το αντίστοιχο app και πιέστε το όνομά σας στο πάνω μέρος της οθόνης.

Περιηγηθείτε στο τέλος του προφίλ σας, όπου θα βρείτε το τμήμα που αναφέρεται στις επείγουσες καταστάσεις. Η πρώτη επιλογή θα είναι να εισάγετε ιατρικές λεπτομέρειες, πιθανές αλλεργίες, φαρμακευτική αγωγή και ομάδα αίματος.

Πατήστε αποθήκευση μόλις τελειώσετε. Επιλέξτε επαφές επείγουσας ανάγκης για να προσθέσετε μέχρι τρία άτομα σε αυτή τη λίστα. Στην οθόνη κλειδώματος και με τον τρόπο που αναφέρθηκε πιο πριν μπορείτε και σε αυτή την περίπτωση να δείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες.

Το να ρυθμίσετε, λοιπόν, τις emergency επαφές σας είναι ένας πολύ απλός τρόπος να παρέχετε σε αυτούς που θέλουν να σας βοηθήσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Παρόλα αυτά ελπίζουμε να μην σας χρειαστεί ποτέ. 

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS