ΑρχικήHow ToWindows 10: Πως να τερματίσετε ένα task χρησιμοποιώντας τον Task Manager

Windows 10: Πως να τερματίσετε ένα task χρησιμοποιώντας τον Task Manager

Εάν θέλετε να κλείσετε μια εφαρμογή που έχει κολλήσει στα Windows 10, μπορείτε να τερματίσετε εύκολα ένα task χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο βοηθητικό πρόγραμμα Task Manager των Windows. Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να το κάνετε.

Task Manager

Αρχικά, ανοίξτε τον Task Manager. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε “Task Manager” από το αναδυόμενο μενού. Εναλλακτικά, μπορείτε να πατήσετε Ctrl+Shift+Escape για να το ανοίξετε ή πατήστε Ctrl+Alt+Delete και επιλέξτε “Task Manager” από την οθόνη που εμφανίζεται.

Εάν ο Task Manager ανοίξει σε απλή λειτουργία και δείτε το όνομα του task που θέλετε να τερματίσετε, απλώς επιλέξτε το όνομα της εφαρμογής από τη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί “End Task”.

Προειδοποίηση: Εάν τερματίσετε ένα task χωρίς να αποθηκεύσετε πρώτα την δουλειά σας, ενδέχεται να χάσετε δεδομένα. Είναι καλύτερο να κλείσετε την εφαρμογή κανονικά, εάν είναι δυνατόν.

Task Manager

Το task θα κλείσει. Εάν το task δεν αναφέρεται σε μια απλή λειτουργία ή εάν θέλετε να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στο τι συμβαίνει πρώτα, κάντε κλικ στο κουμπί “More details”.

Task Manager

Αφού επεκτείνετε τον Task Manager για να εμφανίσετε περισσότερες λεπτομέρειες, θα δείτε μια λίστα διαδικασιών (προγράμματα που εκτελούνται στον υπολογιστή σας) με πληροφορίες σχετικά με το πόσο CPU, μνήμη, δραστηριότητα δίσκου και εύρος ζώνης δικτύου χρησιμοποιούν.

Στη λίστα των διαδικασιών, επιλέξτε το task που θέλετε να τερματίσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “End Task” στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου.

Task Manager

Μετά από αυτό, το πρόγραμμα θα κλείσει. Εάν βρίσκεστε συχνά να τερματίζετε ένα task μιας ιδιαίτερα ενοχλητικής εφαρμογής, εξετάστε το ενδεχόμενο να ενημερώσετε την εφαρμογή ή τα ίδια τα Windows – και τα δύο ενδέχεται να λύσουν ένα υποκείμενο σφάλμα που προκαλεί το πρόβλημα.

Πηγή: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS