ΑρχικήinetΚυκλοφορούν το επίσημο πληκτρολόγιο και ποντίκι του Raspberry Pi

Κυκλοφορούν το επίσημο πληκτρολόγιο και ποντίκι του Raspberry Pi

πληκτρολόγιο Η Raspberry Pi Foundation αποφάσισε να φέρει στην αγορά δύο νέα προϊόντα, εμπλουτίζοντας την υπάρχουσα σειρά Pi προϊόντων της. Αυτή τη φορά κυκλοφορεί ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι.

Ενώ το ίδιο Raspberry Pi κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο,  το πληκτρολόγιο και το ποντίκι κατασκευάζονται στην Κίνα. Έγιναν κάποιες προσπάθειες να γίνουν και αυτά στην Αγγλία αλλά υπήρξαν κάποιες δυσκολίες, σύμφωνα με τον Simon Martin, ανώτερο μηχανικό της εταιρείας.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός του πληκτρολογίου και του ποντικιού έχει γίνει από την Raspberry Pi. Και τα δύο προϊόντα έχουν κατασκευαστεί με υψηλής ποιότητας υλικά και εξαρτήματα.

Όσον αφορά στο σχεδιασμό του ποντικιού, αποτελείται από τρία κουμπιά  και χρησιμοποιεί Omron switches. Στη βάση του ποντικιού βρίσκεται το λογότυπο, Raspberry Pi. Τέλος, το βάρος του είναι τέτοιο ώστε να προσφέρεται η καλύτερη δυνατή εμπειρία όταν το χρησιμοποιείτε.

Από την άλλη μεριά το πληκτρολόγιο μοιάζει αρκετά με το πληκτρολόγιο ενός τυπικού laptop, με την έννοια ότι περιέχει τα ίδια πράγματα. Διαθέτει 78 κουμπιά. Το πιο σημαντικό ωστόσο, είναι ότι έχει ενσωματωμένο “το καλύτερο USB hub IC που θα μπορούσαμε να βρούμε” μαζί με προσαρμοσμένο firmware από την ταϊβανέζικη εταιρεία Holtek.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι η δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης της χώρας για την οποία έχει διαμορφωθεί. Πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον χαρακτηριστικό καθώς δεν συναντάμε πολλές φορές πληκτρολόγια προσαρμοσμένα σε μια χώρα.

Η εταιρεία έχει προς το παρόν αναπτύξει τα πληκτρολόγια για την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Σύντομα όμως, θα αναπτύξει και τα πληκτρολόγια άλλων χωρών.

Τα χρώματα στα οποία είναι διαθέσιμα, τόσο το ποντίκι όσο και το πληκτρολόγιο είναι το μαύρο, το γκρι, το κόκκινο και το άσπρο.

Η τιμή τους είναι πολύ καλή και σίγουρα τα δύο προϊόντα θα γίνουν δημοφιλή. Μπορείτε να βρείτε το ποντίκι στην τιμή των 8 δολαρίων και το πληκτρολόγιο στην τιμή των 17 δολαρίων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS