ΑρχικήsecurityΗ εταιρεία Bayer έπεσε θύμα hacking επίθεσης από την ομάδα Winnti

Η εταιρεία Bayer έπεσε θύμα hacking επίθεσης από την ομάδα Winnti

Bayer Η φαρμακευτική εταιρεία Bayer, με έδρα τη Γερμανία, έπεσε θύμα hacking, σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τα γερμανικά μέσα την Πέμπτη.

Πίσω από την επίθεση κρυβόταν μια ομάδα hackers, που ονομάζεται «Winnti». Οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο της Bayer με σκοπό να παρακολουθούν την εταιρεία. Για να το καταφέρουν αυτό χρησιμοποίησαν κάποιο κακόβουλο λογισμικό. Η επίθεση ξεκίνησε στις αρχές του 2018. Για περίπου ένα χρόνο οι hackers παρακολουθούσαν τη φαρμακευτική εταιρεία αλλά δεν υπήρχαν διαρροές δεδομένων.

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που ασχολήθηκαν με το θέμα, Bayerischer Rundfunk (BR) και Norddeutscher Rundfunk (NDR), ανέφεραν ότι υπήρξαν κάποιες ενδείξεις και έγιναν αναλύσεις για να ανακαλυφθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Η εταιρεία με τη σειρά της επιβεβαίωσε ότι έπεσε θύμα hacking αλλά ότι δεν υπήρξαν διαρροές δεδομένων και πληροφοριών.

Ωστόσο, δεν ήθελε να μιλήσει γι’ αυτό, όσο γίνονταν οι έρευνες.

Ο εντοπισμός της τοποθεσίας της ομάδας «Winnti» δεν ήταν εύκολος, σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών BND, Gerhard Schindler.

Ωστόσο, η Bayer δεν είναι η πρώτη εταιρεία που έπεσε θύμα της συγκεκριμένης ομάδας. Σύμφωνα με πηγές των ραδιοφωνικών σταθμών, το ίδιο κακόβουλο λογισμικό που βρέθηκε στην Bayer, είχε εντοπιστεί στη Thyssenkrupp, το 2016. Φέτος, εντοπίστηκε και σε τρεις άλλες γερμανικές εταιρείες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS