ΑρχικήsecurityΤο κέντρο οπτομετρίας Stonewire εμπλέκεται σε παραβίαση δεδομένων

Το κέντρο οπτομετρίας Stonewire εμπλέκεται σε παραβίαση δεδομένων

Ένα ακόμα θύμα παραβίασης δεδομένων που πραγματοποιήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι είναι μία κλινική οπτομετρίας στο St. Albert, με αποτέλεσμα τα προσωπικά στοιχεία ασθενών και εργαζομένων να έχουν παραβιαστεί.

Stonewire

Στις 5 Αυγούστου, ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο είχε πρόσβαση στις ιατρικές πληροφορίες ατόμων που πρόσφατα είχαν κλείσει ραντεβού σε δώδεκα κέντρα οπτομετρίας σε ολόκληρη την Αλμπέρτα, συμπεριλαμβανομένης της κλινικής οπτομετρίας Stonewire στο Bellerose Drive.

Στον ιστότοπό της, η Stonewire δήλωσε ότι 84 διαδικτυακοί λογαριασμοί κρατήσεων έχουν παραβιαστεί και ότι θα επικοινωνήσουν με όλους όσους επηρεάστηκαν από την παραβίαση δεδομένων. Ο ιστότοπός τους ανέφερε επίσης ότι δεν διατηρεί ευαίσθητα στοιχεία ασθενών όπως αριθμούς υγειονομικής περίθαλψης, στοιχεία πιστωτικής κάρτας ή προσωπικά στοιχεία υγείας μέσω του συστήματος διαχείρισης ραντεβού.

Στις 6 Νοεμβρίου, με μία επιστολή προς τους ασθενείς που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Stonewire, ο Δρ Ross McKenzie ανέφερε ότι οι πληροφορίες που θεωρείται ότι έχουν παραβιαστεί από το Stonewire θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πλήρη ονόματα, στοιχεία επικοινωνίας και ημερομηνία γέννησης των ασθενών.

“Δεν είναι γνωστό εάν η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο αριθμός τηλεφώνου σας ενδέχεται επίσης να έχουν παραβιαστεί, ωστόσο η αρχική έρευνα δείχνει ότι δεν έχουν παραβιαστεί αυτές οι πληροφορίες”, έγραψε ο McKenzie, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων της κλινικής.

Η παραβίαση δεδομένων συνέβη αφού η Luxottica of America Inc. αντιμετώπισε μια διαδικτυακή επίθεση στο σύστημα κρατήσεων της. Η Luxottica είναι ιδιοκτήτης και πάροχος υπηρεσιών σε οφθαλμολογικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα και το σύστημα κρατήσεών της χρησιμοποιείται από γιατρούς σε όλη την ήπειρο, συμπεριλαμβανομένης της κλινικής Stonewire.

Ο McKenzie έγραψε ότι η Stonewire δεν πιστεύει ότι υπάρχει σημαντικός κίνδυνος βλάβης για τους ασθενείς, με βάση το είδος των πληροφοριών που έχουν παραβιαστεί και από το γεγονός ότι η Luxottica δεν είχε ακόμη αναφορές από ασθενείς ότι τα προσωπικά τους δεδομένα είχαν χρησιμοποιηθεί για κακόβουλους σκοπούς.

“Δυστυχώς, αυτοί οι τύποι επιθέσεων φαίνεται να συμβαίνουν συχνότερα στην κοινωνία μας. Ζητούμε από όλους να παραμένουν πάντα σε επιφυλακή”, έγραψε ο McKanezie. Όποιος επηρεάζεται από την παραβίαση δεδομένων έχει το δικαίωμα να επικοινωνήσει με τον Επίτροπο Πληροφοριών και Απορρήτου της Αλμπέρτα για να διερευνήσει το συμβάν.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS