ΑρχικήsecurityΤο NordPass σας ενημερώνει εάν τα δεδομένα σας έχουν παραβιαστεί

Το NordPass σας ενημερώνει εάν τα δεδομένα σας έχουν παραβιαστεί

Ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης NordPass, έχει ανακοινώσει μία νέα ενημέρωση, η οποία θα βοηθήσει τους χρήστες να ανακαλύπτουν εάν τα δεδομένα τους έχουν διαρρεύσει. Το Data Breach Scanner είναι ένα νέο εργαλείο που περιλαμβάνεται στο NordPass Premium, το οποίο σαρώνει το διαδίκτυο για να διαπιστώσει εάν οι πληροφορίες ενός ατόμου έχουν κλαπεί από κάποια παραβίαση δεδομένων.

NordPass

Όταν πραγματοποιείται μία παραβίαση ή διαρροή δεδομένων, ευαίσθητες πληροφορίες μπορεί να καταλήξουν να κυκλοφορούν, είτε δημόσια είτε μεταξύ των κακόβουλων παραγόντων. Συχνά, τα θύματα μπορεί να μην γνωρίζουν ότι οι πληροφορίες τους έχουν διαρρεύσει, ειδικά εάν ο παραβιασμένος οργανισμός δεν είχε ανακαλύψει και ο ίδιος την παραβίαση ή εάν δεν εφαρμόζει καλές πολιτικές ανταπόκρισης σε αυτή.

Το Data Breach Scanner θα εμφανίζει μια λίστα ιστότοπων που έχουν υποστεί παραβίαση δεδομένων, η οποία θα περιλαμβάνει τα δεδομένα του χρήστη, μαζί με μια περιγραφή του τρόπου με τον οποίο συνέβη η διαρροή. Θα εμφανιστεί επίσης μια λίστα με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν έχουν παραβιαστεί.

«Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Data Breach Scanner του NordPass για να σαρώσετε τον ιστό και να δείτε εάν τα στοιχεία σας έχουν εμφανιστεί ποτέ σε παραβιάσεις», εξήγησε η blogger Ruth Rawlings της NordPass.

Στη συνέχεια, μπορείτε να λάβετε μέτρα για την προστασία των λογαριασμών και των ευαίσθητων δεδομένων σας. Εάν οι λογαριασμοί σας παραβιάστηκαν, συνιστάται να αλλάξετε τους κωδικούς πρόσβασής σας. Αν υπάρχουν άλλα δεδομένα, όπως στοιχεία πιστωτικής κάρτας που να εμπλέκονται, παρακολουθήστε το τραπεζικό σας υπόλοιπο για ύποπτη δραστηριότητα και εάν παρατηρήσετε κάτι επικοινωνήστε αμέσως με την τράπεζά σας.

Το Data Breach Scanner θα παρέχει μια εύχρηστη υπενθύμιση στα άτομα να ανανεώνουν τα διαπιστευτήριά τους κάθε φορά που διαρρέουν. Παρόλο που μπορεί να είναι ευκολότερο να αφήσετε αμετάβλητο το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης που έχει διαρρεύσει, οι εισβολείς ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για κακόβουλες δραστηριότητες.

Το NordPass κυκλοφόρησε επίσης πρόσφατα μια λειτουργία Password Health για να βοηθήσει τους χρήστες να προσδιορίσουν ποιοι από τους λογαριασμούς τους είναι ευάλωτοι. Παρόλο που οι κωδικοί πρόσβασης παραμένουν η κύρια μέθοδος για την αναγνώριση διαδικτυακών χρηστών, πολλά άτομα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αδύναμους και εύκολους κωδικούς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS