ΑρχικήUpdatesΗ PayPal αφήνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν cryptocurrency

Η PayPal αφήνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν cryptocurrency

Η PayPal ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα νέο χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν, να αποθηκεύουν και να πωλούν cryptocurrency.

Η εταιρεία δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι η νέα της υπηρεσία cryptocurrency θα λανσαριστεί στις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες και θα περιλαμβάνει bitcoin, ethereum, bitcoin cash και litecoin. Στις αρχές του 2021, η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να επιτρέψει στους πελάτες να χρησιμοποιούν cryptocurrency για να ψωνίσουν χρησιμοποιώντας το δίκτυο των 26 εκατομμυρίων λιανοπωλητών.

Paypal

Οι μετοχές της PayPal αυξήθηκαν πάνω από 3% στην Νέα Υόρκη. Εν τω μεταξύ, η τιμή του Bitcoin αυξήθηκε σχεδόν 5%, σύμφωνα με στοιχεία της CoinDesk.

«Η μετάβαση σε ψηφιακές μορφές νομισμάτων είναι αναπόφευκτη, φέρνοντας σαφή πλεονεκτήματα από την άποψη της οικονομικής ένταξης και της πρόσβασης. Η αποτελεσματικότητα, η ταχύτητα, η ανθεκτικότητα του συστήματος πληρωμών και η ικανότητα των κυβερνήσεων να εκταμιεύουν χρήματα στους πολίτες γρήγορα είναι μόνο μερικά από αυτά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PayPal, Dan Schulman.

«Είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με κεντρικές τράπεζες και ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για να προσφέρουμε την υποστήριξη μας και να συμβάλουμε ουσιαστικά στη διαμόρφωση του ρόλου που θα διαδραματίσουν τα ψηφιακά νομίσματα στο μέλλον της παγκόσμιας χρηματοδότησης και του εμπορίου».

Οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο διερευνούν την ιδέα της έκδοσης των δικών τους ψηφιακών νομισμάτων. Επτά από τις κορυφαίες κεντρικές τράπεζες του κόσμου – συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας – έθεσαν πρόσφατα ένα πλαίσιο για τον τρόπο λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος. Εν τω μεταξύ, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας προχωρά σε δοκιμές για το δικό της ψηφιακό νόμισμα.

Για να ξεκινήσει η λειτουργία, η PayPal είπε ότι συνεργάστηκε με την Paxos. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι έλαβε χορηγία από την πολιτεία της Νέας Υόρκης, φυσικά με όρους. Σκοπεύει να παρουσιάσει τα crypto-χαρακτηριστικά στο “Venmo mobile wallet” και στις διεθνείς αγορές το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS