ΑρχικήsecurityΠαραβίαση συστήματος εκθέτει δεδομένα πελατών της Kleenheat

Παραβίαση συστήματος εκθέτει δεδομένα πελατών της Kleenheat

Η εταιρεία παροχής φυσικού αερίου Kleenheat με έδρα την Αυστραλία, έχει προειδοποιήσει ορισμένους από τους πελάτες της για παραβίαση δεδομένων, που ενδέχεται να έχει οδηγήσει σε έκθεση πληροφοριών όπως ονόματα και διευθύνσεις.

Kleenheat

Η εταιρεία παροχής και διανομής φυσικού αερίου με έδρα το Perth της Αυστραλίας, πιστεύει ότι η παραβίαση πραγματοποιήθηκε το 2014 σε ένα σύστημα τρίτου συνεργάτη. Ωστόσο όπως έχει γίνει γνωστό, το σύστημα αυτό δεν χρησιμοποιείται πλέον.

«Η πιθανή διαρροή δεδομένων εντοπίστηκε πρόσφατα από την Kleenheat κατά τη διάρκεια ενός τακτικού ελέγχου ασφάλειας και δεν συνέβη στα εσωτερικά συστήματά της», δήλωσε η εταιρεία στο email που έστειλε για να ενημερώσει τους πελάτες της.

system breach

Η Kleenheat αναφέρθηκε στα δεδομένα που διατρέχουν πιθανό κίνδυνο ως “γενικά στοιχεία επικοινωνίας”, επιβεβαιώνοντας ότι περιλαμβάνονταν ονόματα, διεύθυνση κατοικίας και διεύθυνση email. Ωστόσο δεν ανέφερε αριθμούς τηλεφώνου, ημερομηνία γέννησης ή τραπεζικά στοιχεία, πληροφορίες πιστωτικής κάρτας και στοιχεία λογαριασμού ως μέρος της παραβίασης.

«Μόλις εντοπίσαμε το πρόβλημα, κινηθήκαμε γρήγορα ώστε να διασφαλίσουμε τις πληροφορίες και δεν ανακαλύψαμε καμία κακόβουλη δραστηριότητα που να σχετίζεται με αυτές», πρόσθεσε η Kleenheat.

«Να είστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε για πιθανή ύποπτη δραστηριότητα στα συστήματά μας.» Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές και έχει αναφέρει το περιστατικό στο Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών της Αυστραλίας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS