ΑρχικήsecurityΗ Foxtons υπέστη παραβίαση δεδομένων σύμφωνα με εφημερίδα

Η Foxtons υπέστη παραβίαση δεδομένων σύμφωνα με εφημερίδα

Σύμφωνα με την αναφορά μίας εφημερίδας, η Foxtons φέρεται να έπεσε θύμα παραβίασης δεδομένων, γεγονός που οδήγησε στην απενεργοποίηση του ιστότοπου MyFoxtons που απευθύνεται στους πελάτες της εταιρείας.

Foxtons

Η εφημερίδα μάλιστα, ισχυρίζεται ότι η εταιρεία, δεν ειδοποίησε άμεσα τους πελάτες της σχετικά με την παραβίαση. Πρόκειται για μία από τις πολλές εταιρείες που έχουν υποστεί παραβίαση τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Foxtons ενημέρωσε το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών και την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος στον κυβερνοχώρο σχετικά με το περιστατικό.

Η Foxtons ωστόσο δεν έχει κάνει κάποιο περαιτέρω σχόλιο πάνω στο θέμα.

Η εφημερίδα δήλωσε: «Η Foxtons έχει υποστεί παραβίαση από ένα κακόβουλο λογισμικό σε ένα μικρό μέρος της επιχείρησης. Φαίνεται ότι έχουν επηρεαστεί πολλές άλλες επιχειρήσεις και οργανισμοί και δεν πρόκειται για μια στοχευμένη επίθεση στη Foxtons.»

«Διαθέτουμε αποτελεσματικά συστήματα και λάβαμε γρήγορα μέτρα για να περιορίσουμε το περιστατικό και να ελαχιστοποιήσουμε την αναστάτωση στους πελάτες μας. Οι τρέχουσες έρευνες αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν παραβιαστεί ευαίσθητα δεδομένα», δήλωσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ορισμένοι πελάτες εξέφρασαν οργή για την αποτυχία της εταιρείας να τους ενημερώσει για την παραβίαση και είπε ότι η Foxtons τους είπε ότι τα συστήματά της υποβάλλονται σε αναβάθμιση.

Ένας πελάτης είπε: «Με ανησυχεί αν τα δεδομένα μου έχουν κλαπεί. Είναι σκανδαλώδες το ότι πραγματοποιήθηκε παραβίαση και απλώς δεν ανέφεραν τίποτα για αυτή.»

Η εφημερίδα αποκάλυψε επίσης ότι το 2013 η Foxtons αναγκάστηκε να ερευνήσει εάν hackers είχαν κλέψει λεπτομέρειες για περίπου 10.000 πωλητές, αγοραστές, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές μετά από μια ανώνυμη διαρροή σε έναν ιστότοπο hacking.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS