ΑρχικήsecurityGoogle: Προειδοποίησε για 33.000 επιθέσεις από κρατικούς hackers

Google: Προειδοποίησε για 33.000 επιθέσεις από κρατικούς hackers

Κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020, η Google έστειλε πάνω από 33.000 ειδοποιήσεις στους χρήστες για να τους προειδοποιήσει για phishing επιθέσεις από κρατικούς hackers, που μπορεί να στοχεύουν στους λογαριασμούς τους.

Ο Shane Huntley, ο διευθυντής του Google Threat Analysis Group (TAG), είπε ότι η εταιρεία έχει ήδη ανακοινώσει τις κρατικές hacking επιθέσεις και στο FBI.

Google

Οι υπενθυμίσεις που αποστέλλονται σε χρήστες της Google, εμφανίστηκαν ακόμη και όταν οι phishing απόπειρες αποκλείστηκαν από τους ερευνητές. Η εταιρεία ήθελε να ενημερώσει τους χρήστες για τον κίνδυνο.

Η Google ειδοποιεί, επίσης, τους διαχειριστές G Suite για να τους ευαισθητοποιήσει και να τους ενημερώσει για τους κινδύνους που διατρέχουν τα εταιρικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τη Google, αυτές οι ειδοποιήσεις έχουν εμφανιστεί στο 0,1% των χρηστών του Gmail, για να λάβουν διάφορα μέτρα για την προστασία των λογαριασμών τους.

Οι συμβουλές που δίνει η Google, μέσω των emails, είναι: η εγγραφή στο Advanced Protection Program, η τακτική ενημέρωση του λογισμικού, η εφαρμογή της επαλήθευσης 2 βημάτων στο Gmail και η χρήση του Google Authenticator ή / και ενός φυσικού κλειδιού ασφαλείας για επαλήθευση σε 2 βήματα.

Η Google έχει στείλει ως τώρα 33.015 προειδοποιήσεις για επιθέσεις από κρατικούς hackers. Από αυτές, οι 11.856 στάλθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, οι 11.023 κατά το δεύτερο τρίμηνο και οι 10.136 κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Κατά τη διάρκεια του 2019, η εταιρεία δήλωσε ότι έστειλε περίπου 40.000 ειδοποιήσεις για phishing και malware επιθέσεις από κρατικούς hackers (πτώση 25% σε σύγκριση με το 2018).

κρατικούς hackers

Τον περασμένο μήνα, η Microsoft ανέφερε, επίσης, ότι παρατήρησε κρατικές hacking ομάδες από τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν να στοχεύουν άτομα και οργανισμούς που συμμετείχαν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Έχουμε ειδοποιήσει αυτούς που στοχεύτηκαν ή παραβιάστηκαν, ώστε να μπορούν να αναλάβουν δράση για να προστατευθούν“, δήλωσε η Microsoft εκείνη την εποχή.

Μία από τις ομάδες που εντόπισε η Microsoft, ήταν η κινεζική hacking ομάδα APT31, η οποία εντοπίστηκε επίσης από την Google. Οι hackers της APT31 χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους για να μολύνουν τα θύματα με malware.

Επίσης, η Google εντόπισε επιθέσεις από κρατικούς hackers της Βόρειας Κορέας που στόχευαν “ερευνητές και φαρμακευτικές εταιρείες που ασχολούνται με τον COVID-19“.

Σύμφωνα με το Bleepingcomputer, η Google και η Microsoft επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσει της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με ρωσικές, ιρανικές και κινεζικές ομάδες που προσπαθούν να “θέσουν σε κίνδυνο τις ιδιωτικές επικοινωνίες των πολιτικών εκστρατειών των ΗΠΑ, των υποψηφίων και άλλων πολιτικών στόχων“.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS