ΑρχικήUpdatesΟ Calculator των Windows 10 έχει μεταφερθεί στο Linux

Ο Calculator των Windows 10 έχει μεταφερθεί στο Linux

Ο Calculator των Windows 10 έχει μεταφερθεί στο Linux και μπορεί να εγκατασταθεί από το Canonical Snap Store.

Τον Μάρτιο του 2019, η Microsoft έκανε ως ανοιχτού κώδικα τον Windows 10 Calculator και κάλεσε άλλους προγραμματιστές να συμβάλουν στην ανάπτυξη του.

Χρησιμοποιώντας το Uno Platform, ένα toolkit ανοιχτού κώδικα για τη δημιουργία εφαρμογών πολλαπλών πλατφορμών, οι προγραμματιστές της Uno μετέφεραν τον Windows Calculator (calc.exe) στο Linux με το όνομα «Uno Calculator».

windows 10 Linux

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον Calculator των Windows 10 να τρέχει στα Windows στα αριστερά και το Uno Calculator να τρέχει σε Ubuntu στα δεξιά.

Εάν χρησιμοποιείτε το Ubuntu και θέλετε να εγκαταστήσετε το Uno Calculator, μπορείτε να το κάνετε μέσω του Snap Store χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εντολή:

Μόλις εγκατασταθεί, εκτελέστε το uno-calculator για να εκκινήσετε τα προγράμματα από το desktop του Ubuntu.

Ενώ το Ubuntu και άλλα desktop περιλαμβάνουν ήδη μια εφαρμογή αριθμομηχανής, το Uno Calculator επιδεικνύει τη δύναμη των εργαλείων πολλαπλών πλατφορμών.

Χρησιμοποιώντας αυτά τα πακέτα εργαλείων, οι προγραμματιστές μπορούν να αναπτύξουν εφαρμογές σε μία πλατφόρμα και να χρησιμοποιήσουν την ίδια βάση κώδικα, να τις μεταφέρουν σε άλλες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Linux και macOS.

Καθώς το Linux αυξάνεται σε δημοτικότητα, και ακόμη και η Microsoft αγκαλιάζει το λειτουργικό σύστημα, αναμένεται να δούμε περισσότερες εγγενείς εφαρμογές Windows να μεταφέρονται στο Linux.

Για παράδειγμα, τον Ιούλιο του 2020, η Microsoft μετέφερε το βοηθητικό πρόγραμμα παρακολούθησης συστήματος Procmon στο Linux ως έργο ανοιχτού κώδικα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS