ΑρχικήsecurityBayhealth: ασθενείς της επηρεάζονται από παραβίαση ασφαλείας

Bayhealth: ασθενείς της επηρεάζονται από παραβίαση ασφαλείας

Η εταιρεία Bayhealth, ιδιοκτήτρια πολλών νοσοκομείων και ιατρικών κέντρων, είναι ακόμα ένα θύμα της παραβίασης δεδομένων που έλαβε χώρα στην Blackbaud τον περασμένο Ιούλιο.

Bayhealth

Η Bayhealth, μαζί με τα νοσοκομεία στο Ντόβερ και το Μίλφορντ, είναι το δεύτερο νοσοκομειακό σύστημα του Ντέλαγουερ που πέφτει θύμα της ίδιας παραβίασης.

Η Bayhealth έμαθε από τη Blackbaud ότι ένα από τα προϊόντα που προσφέρει η εταιρεία, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από την Βayhealth για σκοπούς συγκέντρωσης δωρεών, παραβιάστηκε από μη εξουσιοδοτημένο άτομο ή οντότητα. Τα δεδομένα σχετικά με ορισμένους ασθενείς και δωρητές της Bayhealth ενδέχεται να ήταν μέρος αυτής της παραβίασης.

Η εταιρεία έστειλε στις αρχές Νοεμβρίου επιστολές σε άτομα που ενδέχεται να επηρεάστηκαν από το περιστατικό. Τα παραβιασμένα δεδομένα ενδέχεται να περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τη νοσηλεία των ασθενών, όπως όνομα ιατρού ή τμήμα νοσοκομειακής υπηρεσίας. Επίσης, ενδέχεται να έχουν διαρρεύσει στο κοινό πληροφορίες όπως όνομα, φύλο, διεύθυνση αλληλογραφίας, διεύθυνση email και αριθμός τηλεφώνου. Μόνο άτομα που ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί θα λάβουν ενημερωτική επιστολή.

Chesapeake

Η Bayhealth εξέτασε προσεκτικά τη βάση δεδομένων που ενδέχεται να έχει παραβιαστεί. Τα παραβιασμένα δεδομένα δεν περιλάμβαναν στοιχεία πιστωτικής κάρτας, στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού ή αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης.

Η παραβίαση δεν περιλάμβανε επίσης τα ιατρικά συστήματα της Bayhealth ή ηλεκτρονικά αρχεία υγείας. Η Blackbaud διαβεβαίωσε την εταιρεία ότι τα εμπλεκόμενα δεδομένα καταστράφηκαν στη συνέχεια και ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν και δεν θα χρησιμοποιηθούν ή θα διατεθούν με άλλο τρόπο δημόσια.

Η Bayhealth Foundation αξιολογεί τις εγγυήσεις ασφαλείας της Blackbaud και άλλων προμηθευτών. Η εταιρεία συμβούλεψε επίσης τους πελάτες της να είναι σε επιφυλακή αυτή την περίοδο, σε περίπτωση που επικοινωνήσουν με οποιονδήποτε ζητά προσωπικά στοιχεία τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS