ΑρχικήyoutubeApple: Οι νέοι Mac έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα των υπολογιστών!

Apple: Οι νέοι Mac έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα των υπολογιστών!

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τους πρώτους Mac υπολογιστές της που θα χρησιμοποιούν δικά της τσιπ και θα μοιάζουν περισσότερο με iPhone παρά με έναν τυπικό υπολογιστή. Ο κατασκευαστής iPhone δήλωσε ότι θα αλλάξει τον “εγκέφαλο” των υπολογιστών του τα επόμενα δύο χρόνια, ξεκινώντας με τους νέους του υπολογιστές Mac που θα ανακοινώσει σήμερα.

Τα τελευταία 14 χρόνια, η Apple βασίζεται σε τσιπ που κατασκευάζονται από την Intel, για να τροφοδοτήσει τόσο τα laptop όσο και τα desktop της. Πριν το τέλος του έτους, η Apple είπε ότι θα ξεκινήσει να παράγει υπολογιστές με τσιπ παρόμοια με αυτά των iPhone και των iPad της.

Apple: Οι νέοι Mac έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα των υπολογιστών!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δήλωσε το καλοκαίρι που ανακοίνωσε αυτή την πρωτοβουλία της Apple, ότι το όραμα της εταιρείας για τα Mac είναι να υιοθετεί πάντα πρωτοποριακές καινοτομίες, αλλά και να κάνει τολμηρές αλλαγές. Πρόσθεσε ακόμη ότι τα τσιπ της Apple θα οδηγήσουν σε νέες τεχνολογίες, ενώ θα ενισχύσουν τους υπολογιστές της με κορυφαία απόδοση.

H Apple, βρίσκεται πάνω από μια δεκαετία στην παραγωγή. Το ερώτημα που απασχολεί την εταιρεία από το 2011 που πέθανε ο συνιδρυτής της, Steve Jobs, είναι το τί ακολουθεί στη συνέχεια. Η μεγαλύτερη παρουσίαση προϊόντων της Apple από τότε είναι το Apple Watch, το οποίο έχει μετατραπεί σε μια τεράστια επιχείρηση, ξεπερνώντας ολόκληρη την ελβετική βιομηχανία ρολογιών πέρυσι με τεράστια διαφορά.

Συνδυάζοντας όλες τις συσκευές της με τα ίδια τσιπ και κοινό κώδικα, η Apple θα μπορεί να προσφέρει στους καταναλωτές μια εμπειρία που θα καλύπτει πραγματικά τα laptop, τα desktop, τα τηλέφωνα και τα ρολόγια της. Οι προγραμματιστές εφαρμογών της Apple έχουν ήδη δηλώσει ότι θα μπορούν να δημιουργήσουν μία εφαρμογή και να την στείλουν σε όλες τις συσκευές, με προσαρμογές για πληκτρολόγιο και ποντίκι εναντίον αφής και χειρονομιών. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μια περαιτέρω σύγχυση σχετικά με το τί είναι ένας υπολογιστής και το τί πρέπει να κάνει.

Apple: Οι νέοι Mac έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα των υπολογιστών!

Η Αpple επεσήμανε ότι η μετάβασή της σε νέα τσιπ μπορεί να μην είναι ομαλή, καθώς οι προγραμματιστές εφαρμογών αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο κωδικοποιούνται οι εφαρμογές τους για να λειτουργούν με αυτό το νέο μηχάνημα. Επιπλέον, η Αpple υπόσχεται το μεγαλύτερο μέρος του software που χρησιμοποιούμε, συμπεριλαμβανομένων web browsers, επεξεργαστών φωτογραφιών και ταινιών από κάθε είδους εταιρεία, ακόμη και τα προγράμματα του Office suite της Microsoft, θα λειτουργεί στα νέα μηχανήματα την πρώτη ημέρα.

Αυτό που είναι πιθανό να αλλάξει περισσότερο είναι το εξωτερικό του laptop και του desktop. Τα iPhone και τα iPad της Apple δεν έχουν ανεμιστήρες για να διατηρούν τα τσιπ τους δροσερά.
Ένα πλεονέκτημα που αποκομίζει η Apple από τη μετάβαση στα δικά της τσιπ είναι ότι θα ελαχιστοποιήσει το κόστος παραγωγής.

Συγκεκριμένα, οι τιμές των τσιπ αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 20% του κόστους ενός laptop. Επομένως, εάν η Apple ρίξει τις τιμές, θα μπορούσε να προσελκύσει νέους ανθρώπους που τώρα δεν μπορούν να αγοράσουν τα laptop και desktop της εταιρείας, που ξεκινούν από τα 999$. Μπορεί επίσης να τονώσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών, αλλά και να πυροδοτήσει τον ανταγωνισμό από άλλους κατασκευαστές τσιπ, όπως η Qualcomm.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS