Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 12:08
Αρχική security Πληροφορίες 20 εκατομμυρίων χρηστών του BigBasket πωλούνται στο διαδίκτυο

Πληροφορίες 20 εκατομμυρίων χρηστών του BigBasket πωλούνται στο διαδίκτυο

Η διαδικτυακή πλατφόρμα αγοράς ειδών παντοπωλείου, BigBasket, είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση cyberattack στην Ινδία.

BigBasket

Όπως ανέφερε η εταιρεία ασφάλειας στο διαδίκτυο Cyble, τα προσωπικά δεδομένα περίπου 20 εκατομμυρίων χρηστών του BigBasket έχουν κυκλοφορήσει προς πώληση στο dark web.

Τα δεδομένα, που πωλούνται για 40.000 $, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πληροφοριών, πλήρη ονόματα, αναγνωριστικά email, κατακερματισμενους κωδικούς πρόσβασης, PIN, αριθμούς επαφών, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης, τοποθεσία και διευθύνσεις IP σύνδεσης.

Η εταιρεία με έδρα το Μπανγκαλόρ, υπέβαλε καταγγελία στην αρχή κυβερνοασφάλειας της πόλης και προσπαθεί να αξιολογήσει την έκταση της παραβίασης σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

«Το απόρρητο και η εμπιστευτικότητα των πελατών μας είναι η προτεραιότητά μας και δεν αποθηκεύουμε οικονομικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των αριθμών πιστωτικών καρτών, και είμαστε βέβαιοι ότι αυτά τα οικονομικά δεδομένα είναι ασφαλή», δήλωσε η εταιρεία που υποστηρίζεται από την Alibaba.

«Τα μόνα δεδομένα πελατών που διατηρούμε είναι τα αναγνωριστικά email, οι αριθμοί τηλεφώνου, τα στοιχεία παραγγελίας και οι διευθύνσεις, οπότε αυτές είναι οι λεπτομέρειες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν παραβιαστεί. Έχουμε ένα ισχυρό πλαίσιο ασφάλειας πληροφοριών που χρησιμοποιεί τους καλύτερους πόρους και τεχνολογίες στην κατηγορία για τη διαχείριση των πληροφοριών μας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα την Cyble, η φερόμενη παραβίαση σημειώθηκε στις 14 Οκτωβρίου και η διαχείριση του BigBasket ενημερώθηκε για αυτήν την 1η Νοεμβρίου.

Φυσικά η BigBasket δεν είναι η μοναδική εταιρεία που έχει πέσει θύμα παραβίασης. Πολλές είναι οι διαδικτυακές πλατφόρμες online αγορών που έχουν δεχτεί επιθέσεις από κακόβουλους παράγοντες και τα δεδομένα των χρηστών τους έχουν εκτεθεί στο διαδίκτυο και σε παράνομα φόρουμ, σε όλο τον κόσμο.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο, λένε ότι ενώ το online εμπόριο έχει διευκολύνει τη ζωή μας, επιφέρει νέους κινδύνους για την ασφάλεια των δεδομένων μας, αφού εξελίσσεται σε έναν ολοένα και πιο δημοφιλή στόχο για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Όπως προτείνουν, οι χρήστες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί σχετικά με τα στοιχεία που δίνουν, να μην χρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς πρόσβασης και αν παρατηρούν ύποπτες κινήσεις στους λογαριασμούς τους να έρχονται άμεσα σε επαφή με την τράπεζά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

iOS 14.4: Θα εμφανίζει ειδοποίηση για τις επισκευές με μη γνήσιες κάμερες

Ξεκινώντας από το iPhone 11, η Apple έχει προσθέσει μια ειδοποίηση στο iOS που λέει στον χρήστη πότε η συσκευή διαθέτει μια...

Facebook: Μηνύει προγραμματιστές Chrome επεκτάσεων για κλοπή δεδομένων

Το Facebook υπέβαλε μια αγωγή εναντίον δύο Πορτογάλων υπηκόων για την ανάπτυξη Chrome επεκτάσεων, που συγκέντρωναν δεδομένα χρηστών του Facebook.

Η Cisco δεν διορθώνει 74 bugs σε routers RV που έφτασαν στην EOL τους

Η Cisco δήλωσε χθες ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει firmware updates για να διορθώσει 74 ευπάθειες που έχουν αναφερθεί ότι υπάρχουν στα...

Χάκερ διαπράττει νέα εγκλήματα ενώ περιμένει την απελευθέρωσή του!

Συμπονετική απελευθέρωση δόθηκε σε έναν χάκερ από το Κόσοβο μετά την καταδίκη του. Ο χάκερ παρείχε προσωπικά αναγνωρίσιμα στοιχεία πάνω από 1.000...

Η Nintendo αποκλείει hacking βίντεο του Game & Watch

Δύο αξιώσεις για πνευματικά δικαιώματα εναντίον ενός YouTuber έχουν κατατεθεί από την Nintendo, για ένα βίντεο που παρουσιάζει hacking του Super Mario...

O αριθμός των αναφερόμενων CVEs σημείωσε αύξηση κατά 6%!

Σύμφωνα με νέα ανάλυση που κυκλοφόρησε σχετικά με το επίπεδο και των όγκο των ευπαθειών το 2020, ο συνολικός αριθμός των CVEs...

Google: Αφαίρεσε 164 apps που εμφάνιζαν out-of-context διαφημίσεις

Η Google αφαίρεσε 164 Android εφαρμογές από το επίσημο κατάστημα Play Store, αφού ερευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν ότι τα συγκεκριμένα apps βομβάρδιζαν τους...

Βρετανία: Απώλεια 150.000 αστυνομικών αρχείων από βάση δεδομένων

Περίπου 150.000 αρχεία της αστυνομίας διαγράφησαν από βάση δεδομένων της, ως αποτέλεσμα ενός τεχνικού προβλήματος, όπως δήλωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Hy-Vee: Προτάθηκε διακανονισμός για την παραβίαση δεδομένων

Σε διακανονισμό φαίνεται ότι προχωρά η αλυσίδα παντοπωλείων Hy-Vee με έδρα την Αϊόβα, προκειμένου να διευθετήσει μία παραβίαση δεδομένων που υπέστη.