ΑρχικήyoutubeAmazon: 5 υπάλληλοι συνελήφθησαν για κλοπή iPhones αξίας 500.000€!

Amazon: 5 υπάλληλοι συνελήφθησαν για κλοπή iPhones αξίας 500.000€!

Μια ομάδα πέντε υπαλλήλων της Amazon που εργάζονται σε κέντρο διανομής στη Μαδρίτη της Ισπανίας, συνελήφθη καθώς φέρεται να εμπλέκεται στην κλοπή χρημάτων από iPhones. Πρόκειται για μια επιχείρηση κατά την οποία οι πέντε υπάλληλοι του κολοσσού της Amazon πιστεύεται ότι έχουν εμπλακεί στην κλοπή αγαθών, των οποίων η συνολική αξία ανέρχεται στα 592.000 περίπου δολάρια (δηλαδή 500.000 ευρώ).

Η σύλληψη των υπαλλήλων πραγματοποιήθηκε μετά από εσωτερική έρευνα της ίδιας της Amazon, στα πλαίσια της οποίας διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν προβλήματα με ορισμένα πακέτα που στάλθηκαν σε πελάτες, καθώς κάποια είχαν μεγαλύτερο βάρος από αυτό που αναμενόταν. Οι διαφορές που εντοπίστηκαν ώθησαν την Amazon να εγκαταστήσει κρυφές κάμερες, οι οποίες έπιασαν επ’ αυτοφώρω τους δράστες να αλλάζουν τα iPhones με άλλα αντικείμενα.

Συγκεκριμένα, η έρευνα της Amazon επιβεβαίωσε ότι οι υπάλληλοί της έβαζαν κρυφά παραγγελίες σε νέα iPhones, όπως το iPhone 12 και το iPhone 12 Pro, αντικαθιστώντας τα πραγματικά παραγγελθέντα περιεχόμενα ενός πακέτου την τελευταία στιγμή. Σύμφωνα με το iPadizate, πιστεύεται ότι οι παραγγελίες πραγματοποιήθηκαν από συνεργό.

Amazon: 5 υπάλληλοι συνελήφθησαν για κλοπή iPhones αξίας 500.000€!

Τα τρία από τα πέντε άτομα που εμπλέκονται στην επιχείρηση της κλοπής, συνελήφθησαν την ώρα που έφευγαν από τη δουλειά τους, ο τέταρτος συνελήφθη ενώ εργαζόταν το βράδυ στην εταιρεία και ο πέμπτος παραδόθηκε μόνος του στην αστυνομία. Και οι πέντε έχουν ήδη απολυθεί από την Amazon και αναμένουν τη δίκη τους.

Την στιγμή τη σύλληψής τους, οι υπάλληλοι είχαν στην κατοχή τους δέκα iPhones, με σκοπό να τα αποστείλουν με την ίδια μέθοδο. Είχαν επίσης μεγάλο αριθμό ετικετών με τα IMEI των διαφορετικών τηλεφώνων, φαινομενικά σχισμένα από κουτιά για να παραπλανήσουν την έρευνα της αστυνομίας.

Amazon: 5 υπάλληλοι συνελήφθησαν για κλοπή iPhones αξίας 500.000€!

Οι έρευνες συνεχίζουν να εξετάζουν πού κατέληξαν τα iPhones που στάλθηκαν, ενώ δεν αποκλείεται να γίνουν περαιτέρω συλλήψεις.

Η δημοτικότητα και η εξαιρετική φύση των iPhones τα καθιστούν στόχο για κλοπές. Τον Μάρτιο, iPhones συνολικής αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ κλάπηκαν από το αεροδρόμιο Schipol του Άμστερνταμ, ενώ ακολούθησε η κλοπή από Apple Watches συνολικής αξίας 530.000 ευρώ τον Μάιο.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS