ΑρχικήsecurityΣαν Φρανσίσκο: Η αστυνομία καλεί ανήλικα θύματα cyber-stalking και sextortion να "φανερωθούν"

Σαν Φρανσίσκο: Η αστυνομία καλεί ανήλικα θύματα cyber-stalking και sextortion να “φανερωθούν”

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο ζητά από τα ανήλικα θύματα δύο ανδρών που κατηγορούνται για cyber-stalking και sextortion σε βάρος παιδιών να εμφανιστούν. Οι κάτοικοι του East Bay, Delaney Tang και Vincenz Sison, τέθηκαν υπό κράτηση στις 3 Νοεμβρίου, καθώς φέρονταν να εκβίαζαν με επίμαχα βίντεο και φωτογραφίες δεκάδες ανηλίκους.

Όπως αναφέρει το Infosecurity Magazine, ο Tang που εμφανίστηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ, κατηγορήθηκε για παιδική πορνογραφία αλλά και για cyber-stalking. Ο φερόμενος συν-συνωμότης του, Sison, επίσης κατηγορήθηκε για cyber-stalking.

Σαν Φρανσίσκο: Η αστυνομία καλεί ανήλικα θύματα cyber-stalking και sextortion να "φανερωθούν"

Η αστυνομία άρχισε να ερευνά τους κατηγορούμενους το περασμένο φθινόπωρο, αφότου ο κοσμήτορας μαθητών σε γυμνάσιο του Σαν Φρανσίσκο ανέφερε στους αξιωματικούς ότι πολλοί μαθητές είχαν πέσει θύματα sextortion με σεξουαλικά βίντεο και φωτογραφίες, μέσω των social media. Η μονάδα SFPD Internet Crimes Against Children (ICAC) διαπίστωσε ότι ο Tang είχε δημιουργήσει δεκάδες λογαριασμούς σε social media πλατφόρμες, χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα και ψεύτικες φωτογραφίες προφίλ.

Ο Tang στη συνέχεια φέρεται να χρησιμοποίησε αυτούς τους λογαριασμούς για να ξεκινήσει συνομιλίες με θύματα ηλικίας μεταξύ 11 και 14 ετών, προσποιούμενος συχνά ότι και ο ίδιος ήταν ανήλικος, ενώ ζητούσε από τα ανήλικα παιδιά να τους στείλουν άσεμνες φωτογραφίες και βίντεο.

Σαν Φρανσίσκο: Η αστυνομία καλεί ανήλικα θύματα cyber-stalking και sextortion να "φανερωθούν"

Επιπλέον, ο Tang φέρεται να χρησιμοποιούσε δύο μεθόδους για να εκβιάσει τα θύματα που αρνούνταν να κάνουν αυτό που τους ζητούσε. Πρώτον, φέρεται να χρησιμοποιούσε social media πλατφόρμες για να μάθει τις κατά προσέγγιση διευθύνσεις των θυμάτων του και, στη συνέχεια, τα απειλούσε ότι θα τα βλάψει. Δεύτερον, φέρεται να λάμβανε φωτογραφίες των θυμάτων μέσω των φίλων ή των γνωστών τους, ενώ τα έκανε να πιστεύουν ότι είχε στην κατοχή του κι άλλες επίμαχες φωτογραφίες, τις οποίες σκόπευε να δημοσιοποιήσει. Τα θύματα που έστειλαν φωτογραφίες και βίντεο στον Tang δέχτηκαν απειλές ότι θα διαρρεύσουν αυτά τους τα δεδομένα, εάν αρνούνταν να του στείλουν κι άλλο τέτοιο περιεχόμενο.

Από την άλλη μεριά, ο Sison φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τον Tang για να επικοινωνήσει με τα θύματα και να τα πείσει να τραβήξουν περισσότερες επίμαχες φωτογραφίες και βίντεο. Πολλές φορές μάλιστα πίεζε τα θύματα για μήνες.

Ερευνητές έχουν εντοπίσει μέχρι στιγμής οκτώ ανήλικα θύματα που βρίσκονται στο Σαν Φρανσίσκο, τη Βόρεια Καλιφόρνια και τη Γιούτα. Η αστυνομία καλεί κι άλλα θύματα να επικοινωνήσουν με τη μονάδα ειδικών θυμάτων του SFPD.

Τα usernames που χρησιμοποιούσαν ο Tang και ο Sison στα social media ήταν τα ακόλουθα: thedrunkg1raffe, jimmynguyen0950, anthonytran800, bobbychao5150, davidnguyen850, kevin_luong5150, brianchao0150 και delaneyytang.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS