ΑρχικήsecurityΣυλλήψεις 113 ατόμων για δημοσίευση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Συλλήψεις 113 ατόμων για δημοσίευση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Μια κοινή επιχείρηση της Βραζιλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών οδήγησε σε συλλήψεις 113 ατόμων που είναι ύποπτοι για τη δημιουργία, παραγωγή και διαρροή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM) στο διαδίκτυο.

σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών
Συλλήψεις 113 ατόμων για δημοσίευση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο αμερικανικός κυβερνητικός οργανισμός US Immigration and Customs Enforcement (ICE) Homeland Security Investigations (HSI) και το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας της Βραζιλίας (MJSP) πραγματοποίησαν τις συλλήψεις στις ΗΠΑ και τη Νότια Αμερική μεταξύ 2 Νοεμβρίου και 6 Νοεμβρίου. Οι έρευνες και οι συλλήψεις έγιναν στα πλαίσια της έβδομης φάσης της επιχείρησης Protected Childhood (Operation Protected Childhood-OPC).

Το OPC VII, το οποίο στοχεύει τους διανομείς και τους παραγωγούς υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε ολόκληρη την Αμερική, εκτελέστηκε σε συντονισμό με το Cyber ​​Crimes Center (C3) του ICE HSI και με συνεργάτες στη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Παραγουάη, και τον Παναμά.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα γραφεία του HSI στην Πενσυλβάνια, τη Βόρεια Καρολίνα, το Τενεσί, την Καλιφόρνια, το Κολοράντο και τη Φλόριντα εξέδωσαν 13 εντάλματα έρευνας σχετικά με περιστατικά εκμετάλλευσης παιδιών και πραγματοποίησαν εννέα συλλήψεις για σχετικά αδικήματα.

Το HSI Raleigh (στη Βόρεια Καρολίνα) και το αστυνομικό τμήμα στην περιοχή Cary (Βόρεια Καρολίνα) συνέλαβαν έναν ύποπτο στις 6 Νοεμβρίου, αφού έλαβαν σήμα από το C3 ότι ο ύποπτος δημοσίευσε υλικό σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών σε chat rooms στην social media εφαρμογή Kik. Η μετέπειτα έρευνα ανακάλυψε εκατοντάδες φωτογραφίες ανηλίκων, συμπεριλαμβανομένων γυμνών φωτογραφιών των παιδιών του υπόπτου.

Συλλήψεις 113 ατόμων για δημοσίευση υλικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ένταλμα έρευνας εκδόθηκε και για έναν άλλο τύπο στο Μπράουνσβιλ της Πενσυλβάνια, μετά από στοιχεία της Kik Inc, ότι κάποιος είχε χρησιμοποιήσει το site της για να μοιραστεί γυμνές και άλλες απρεπείς φωτογραφίες παιδιών.

Στην Πόλη του Παναμά στη Φλόριντα, η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο όταν έλαβε πληροφορίες από τον οργανισμό National Center for Missing and Exploited Children, για κοινή χρήση ακατάλληλου περιεχομένου μέσω της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook, Messenger.

Επίσης, εκδόθηκε ένταλμα και για έναν τύπο στην Καλιφόρνια, ο οποίος χρησιμοποιούσε το Twitter για να στείλει φωτογραφίες παιδιών.

Αυτές και δεκάδες άλλες συλλήψεις έγιναν στα πλαίσια του OPC VII. Το πρόγραμμα για την προστασία των παιδιών (OPC) ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015 από το HSI Brazil σε συνεργασία με το MJSP Cyber ​​Lab της Βραζιλίας προκειμένου να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι έρευνες που αφορούν περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών. Από το 2017, το πρόγραμμα έχει βοηθήσει στην πραγματοποίηση 781 συλλήψεων εγκληματιών και στην έκδοση 1.383 ενταλμάτων έρευνας και αναζήτησης.

Πηγή: InfoSecurity Magazine

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS