ΑρχικήsecurityΗΠΑ και Βραζιλία κατάργησαν πειρατικά sites με Αμερικανικές εκπομπές!

ΗΠΑ και Βραζιλία κατάργησαν πειρατικά sites με Αμερικανικές εκπομπές!

Οι ΗΠΑ και η Βραζιλία συνεργάστηκαν για να καταργήσουν sites και εφαρμογές που παρείχαν πειρατικά Αμερικανικές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές. Σε μια κοινή προσπάθεια που ονομάστηκε «Επιχείρηση 404», εκτελέστηκαν εντάλματα κατάσχεσης κατά τριών ονομάτων domain εμπορικών sites που ασχολούνται με την παράνομη αναπαραγωγή και διανομή έργων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

Η ομοσπονδιακή επιχείρηση επιβολής του νόμου στοχεύει διαδικτυακές υπηρεσίες που παρείχαν παράνομα αντίγραφα τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών που ανήκουν σε Αμερικανούς κατόχους δικαιωμάτων σε κοινό στη Βραζιλία αλλά και σε άλλες χώρες.

ΗΠΑ και Βραζιλία κατάργησαν πειρατικά sites με Αμερικανικές εκπομπές!

Τα τρία domains – megatorrentshd.biz, comandotorrentshd.tv και bludv.tv – παρείχαν δωρεάν πρόσβαση σε περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα σε επισκέπτες sites σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων μεγάλου μήκους ταινιών, πριν και μετά την κυκλοφορία τους, καθώς και τηλεοπτικών εκπομπών.

Το megatorrentshd.biz παρουσίαζε περίπου 335 διαφορετικές τηλεοπτικές σειρές και περίπου 84 σελίδες πλοήγησης, με περίπου 20 τίτλους ταινιών ανά σελίδα. Ενώ το comandotorrentshd.tv παρουσίαζε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, με περίπου 10 τίτλους ανά σελίδα, διανεμημένες σε περίπου 124 σελίδες πλοήγησης, το bludv.tv παρείχε στους χρήστες μια επιλογή περίπου 9.500 διαφορετικών τίτλων ψυχαγωγίας.

Η «Επιχείρηση 404» συντονίστηκε από τη Γραμματεία Ολοκληρωμένων Επιχειρήσεων της Βραζιλίας (SEOPI) στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας της Βραζιλίας (MoJPS).
O Brian Rabbitt, Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας του Ποινικού Τμήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δήλωσε τα ακόλουθα: «Με την κατάσχεση αυτών των ονομάτων domain, η επιβολή του νόμου διέκοψε την παράνομη αναπαραγωγή και διανομή χιλιάδων πειρατικών τηλεοπτικών εκπομπών και ταινιών, ενώ ταυτόχρονα “έκοψε” τα κέρδη σε παράνομους ηθοποιούς που είναι πρόθυμοι να εκμεταλλευτούν τη σκληρή δουλειά άλλων για δικό τους προσωπικό όφελος. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μαζί με τους διεθνείς συνεργάτες μας για την επιβολή του νόμου, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν μέτρα επιβολής για τον εντοπισμό, την κατάσχεση και την κατάργηση αυτών των sites σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν υπάρχουν αυτά.»

ΗΠΑ-Βραζιλία-sites-ταινίες-εκπομπές

Όπως αναφέρει το Infosecurity Magazine, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει τώρα την επιμέλεια των domain. Οι χρήστες που θα προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα sites που καταργήθηκαν, θα λαμβάνουν μια ειδοποίηση που θα τους ενημερώνει ότι η σκόπιμη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων αποτελεί ομοσπονδιακό έγκλημα.

Τέλος, ο Derek Benner, εκτελεστικός αναπληρωτής διευθυντής για τις έρευνες εσωτερικής ασφάλειας (HSI) των ΗΠΑ για τη μετανάστευση και την τελωνειακή επιβολή, ανέφερε ότι το παράνομο streaming δεν είναι έγκλημα χωρίς θύματα, αλλά βλάπτει τους δημιουργούς περιεχομένου των εκπομπών και παράλληλα τροφοδοτεί μια εγκληματική επιχείρηση, της οποίας τα κέρδη υποστηρίζουν οργανωμένες εγκληματικές προσπάθειες.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS