ΑρχικήsecurityPublic Health Wales: διαρροή δεδομένων κορωνοϊού από σφάλμα

Public Health Wales: διαρροή δεδομένων κορωνοϊού από σφάλμα

Τα στοιχεία 18.000 ατόμων στην Ουαλία, τα οποία βρέθηκαν θετικά στο τεστ του κορωνοϊού, διέρρευσαν δημόσια, λόγω ανθρώπινου σφάλματος. Στις 12 Αυγούστου, οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο του Public Health Wales, όπου βρίσκονταν εκτεθειμένες για αρκετές ώρες προτού καταργηθούν.

Public Health Wales

Ο ανώτερος της Public Health Wales, Tracey Cooper, εξέδωσε μια δημόσια απολογία για την διαρροή και προσπάθησε να διαβεβαιώσει το κοινό ότι έχουν ληφθεί μέτρα για την αποτροπή ενός παρόμοιου περιστατικού στο μέλλον.

Τα δεδομένα, που αφορούσαν προσωπικά στοιχεία 18.105 κατοίκων της Ουαλίας που είχαν βρεθεί θετικά στο τεστ κοροναϊό μεταξύ Φεβρουαρίου και Αυγούστου του τρέχοντος έτους, μεταξύ των οποίων 2.800 άτομα από το Gwent, ήταν ορατα για περίπου 20 ώρες πριν κατέβουν από το site.

Η υπηρεσία έχει δεχτεί οκτώ συστάσεις για ενέργειες για την αποτροπή μιας τέτοιας παραβίασης στο μέλλον, τις οποίες έχει αποδεχτεί πλήρως.

Οι συστάσεις αυτές περιλαμβάνουν μέτρα για τον τακτικό έλεγχο διαδικασιών, για την υπευθυνότητα επεξεργασίας πληροφοριών και για την τακτική επανεξέταση των απαιτήσεων των εκθέσεων και της ανάλυσης της πανδημίας και εάν υπάρχουν επαρκείς πόροι για το σκοπό αυτό.

Η έρευνα διεξήχθη από τον Darren Lloyd, επικεφαλής information governance στην NHS Wales Informatics Service και τον John Sweeney, information sharing and governance manager στην NHS Wales.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποί μας, που έχουν μεγαλύτερη ευθύνη να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της πανδημίας, θα λάβουν την υποστήριξη και τους πόρους που χρειάζονται» δήλωσε η υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν στοιχεία σε αυτό το στάδιο ότι τα δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν για κακόβουλους σκοπούς. Ωστόσο, οποιοσδήποτε ανησυχεί ότι τα δεδομένα του ή των μελών της οικογένειάς του ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί και θέλει συμβουλές, θα πρέπει να διαβάσει τις «συνήθεις ερωτήσεις» στη διεύθυνση www.phw.nhs.wales και στη συνέχεια να στείλει email στο PHW.data@wales.nhs .uk εάν έχει επιπλέον ερωτήσεις.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS