ΑρχικήsecurityΟι εταιρείες στην περιοχή APAC πληρώνουν τα λύτρα στις επιθέσεις ransomware

Οι εταιρείες στην περιοχή APAC πληρώνουν τα λύτρα στις επιθέσεις ransomware

Η πλειονότητα των επιχειρήσεων σε ολόκληρη την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού (APAC) επιλέγει να πληρώσει τα λύτρα αφού πέσει θύμα μιας επίθεσης ransomware, με ποσοστό 88% στην Αυστραλία και 78% στη Σιγκαπούρη, αντίστοιχα, να πληρώνουν τα λύτρα εξ ολοκλήρου ή εν μέρει. Και το ποσοστό των επιθέσεων αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται εν μέσω των επιταχυνόμενων προσπαθειών ψηφιακού μετασχηματισμού και της εξ αποστάσεως εργασίας, καθώς οι οργανισμοί εξελίσσονται για να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια πανδημία του COVID-19.

ransomware

Περίπου το 45% των επιχειρήσεων στη Σιγκαπούρη θα χρειαζόταν μεταξύ πέντε και 10 ημερών για να ανακάμψει πλήρως από μια επίθεση ransomware, σε σύγκριση με το 11% στην Ινδία και το 35% στην Κίνα, σύμφωνα με την έκθεση Ransomware Resiliency 2020 της Veritas που κυκλοφόρησε την Τρίτη. Η παγκόσμια μελέτη που διεξήχθη από την Wakefield Research τον Σεπτέμβριο, δημοσκόπησε 2.690 ανώτερα στελέχη πληροφορικής από εταιρείες με τουλάχιστον 1.000 υπαλλήλους – από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (APAC), συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Και ενώ το 39% στην Ινδία δήλωσε ότι θα χρειάζεται λιγότερες από πέντε ημέρες για να ανακάμψει πλήρως από μια επίθεση ransomware, ένα άλλο 36% είπε ότι στο παρελθόν χρειάστηκε περισσότερο από ένα μήνα για να ανακάμψει. Μόνο το 1% στη Σιγκαπούρη είπε ότι χρειάζεται περισσότερο από ένα μήνα για να ανακάμψει πλήρως από μια τέτοια επίθεση – στην Αυστραλία δήλωσε το ίδιο ένα 2% και στην Κίνα ένα 8%.

Επιπλέον, το 1% στην Αυστραλία καθώς και στη Νότια Κορέα δήλωσε ότι δεν θα ήταν σε θέση να ανακάμψει πλήρως από μια επίθεση ransomware – στην Κίνα το 7% έκανε την ίδια δήλωση. Παγκόσμια, ένα ποσοστό 2% είπε ότι δεν θα μπορούσε να το κάνει.

Μετά από μια επίθεση ransomware, το 62% στην Κίνα πλήρωσε εξ ολοκλήρου ή εν μέρει τα λύτρα, ενώ στην Ινδία το έκανε ένα 77% και στην Ιαπωνία ένα 57%. Ένα άλλο 69% στη Νότια Κορέα πλήρωσε τα λύτρα εξ ολοκλήρου ή εν μέρει.

Η μελέτη αποκάλυψε επίσης ότι, σε γενικές γραμμές, οι εταιρείες που διαχειρίζονται μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στην υποδομή multi-cloud είχαν περισσότερες πιθανότητες να πληρώσουν τα λύτρα για να ανακτήσουν τα «hijacked data» τους.

Επιπλέον, το 20% των εταιρειών που λειτουργούν λιγότερες από πέντε πλατφόρμες cloud πλήρωσαν εξ ολοκλήρου λύτρα, έναντι στο 30% με περισσότερες από 20 πλατφόρμες cloud.

Η πολυπλοκότητα της λειτουργίας των αρχιτεκτονικών cloud είχε επίσης σημαντικό αντίκτυπο στην ικανότητα του οργανισμού να ανακάμψει μετά από μια επίθεση ransomware, σύμφωνα με τη Veritas. Περίπου το 44% των επιχειρήσεων με λιγότερους από πέντε παρόχους cloud στην υποδομή τους χρειάζονται λιγότερες από πέντε ημέρες για να ανακάμψουν, σε σύγκριση με το 12% με περισσότερους από 20 παρόχους να κάνουν το ίδιο.

Και ενώ το 49% των επιχειρήσεων με λιγότερους από πέντε παρόχους cloud θα μπορούσαν να επαναφέρουν το 90% ή περισσότερα από τα δεδομένα τους, μόνο το 39% που εκτελούν περισσότερες από 20 υπηρεσίες cloud ήταν σε θέση να κάνουν το ίδιο.

Πηγή: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS