ΑρχικήsecurityΗ επίθεση στην Dr. Reddy's αναδεικνύει τη σημασία καλύτερης υποδομής

Η επίθεση στην Dr. Reddy’s αναδεικνύει τη σημασία καλύτερης υποδομής

Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, την περασμένη εβδομάδα η φαρμακευτική εταιρεία Dr. Reddy’s σταμάτησε προσωρινά την παραγωγή σε όλα της τα εργαστήρια, λόγω παραβίασης στους διακομιστές της.

Dr. Reddy's

Το περιστατικό έγινε λίγο αφότου η εταιρεία έλαβε έγκριση από την DCGI για τη διεξαγωγή δοκιμών φάσης 2 και 3 για ένα επανασχεδιασμένο πρωτόκολλο σχετικά με ένα εμβόλιο για τον COVID-19.

Η επίθεση αυτή, αποτελεί μία πρώτης τάξεως υπενθύμιση, του πόσο ευάλωτο είναι το σύστημα υγείας σε διαδικτυακές επιθέσεις.

Σύμφωνα με μια έκθεση της HSBC, ο έλεγχος ζημιών και η αποκατάσταση των λειτουργιών είναι ζωτικής σημασίας. Ανέφερε, ότι η Dr. Reddy’s είναι η πρώτη εταιρεία μεταξύ των συναδέλφων της, όσον αφορά στην επένδυση για πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού καθώς και για καινοτόμες τεχνολογίες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

«Η επίθεση ήρθε ως έντονη υπενθύμιση για την ενίσχυση της ψηφιακής υποδομής και την ενίσχυση των μέτρων ελέγχου της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Ενώ δεν αναμένει σημαντικές λειτουργικές επιπτώσεις, μια γρήγορη ενημέρωση σχετικά με τον έλεγχο ζημιών και την αποκατάσταση των λειτουργιών θα είναι κατά τη γνώμη μας κρίσιμη για την επικύρωση της ανθεκτικότητας των συστημάτων της», πρόσθεσε η έκθεση.

Προς το παρόν, η εταιρεία εξετάζει τις πρακτικές ασφαλείας της ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές και προσπαθεί να εντοπίσει τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η παραβίαση.

«Μετά την ανίχνευση επίθεσης στον κυβερνοχώρο, απομονώσαμε όλες τις υπηρεσίες του κέντρου δεδομένων για να λάβουμε τις απαιτούμενες προληπτικές ενέργειες. Αναμένουμε ότι όλες οι υπηρεσίες θα λειτουργούν εντός 24 ωρών και δεν προβλέπουμε σημαντική επίδραση στις λειτουργίες μας λόγω αυτού του περιστατικού», δήλωσε ο Mukesh Rathi, CIO στην Dr. Reddy’s Labs.

Η εταιρεία υπέστη παραβιάσεις δεδομένων σε διακομιστές της στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία και τη Ρωσία.

Στην εποχή που η μετάβαση στον ψηφιακό κόσμο είναι πιο έντονη από ποτέ, επιθέσεις όπως αυτή αποτελούν ανησυχητικό φαινόμενο και υπογραμμίζουν την σημασία ύπαρξης μίας πιο ασφαλούς υποδομής.  

«Ο κίνδυνος επιθέσεων στον κυβερνοχώρο στη φαρμακευτική βιομηχανία ενισχύεται περαιτέρω από την απομακρυσμένη εργασία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19. Έτσι, οι κατασκευαστές φαρμακευτικών προϊόντων (συμπεριλαμβανομένης της DRRD) πρέπει να επενδύσουν περαιτέρω και να ενισχύσουν τα συστήματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για να αποφύγουν ή να ελαχιστοποιήσουν τις λειτουργικές διαταραχές, το υψηλό κόστος ελέγχου και να περιορίσουν τις ζημίες και τυχόν πιθανές αγωγές ή κανονιστικές κυρώσεις», ανέφερε η έκθεση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS