ΑρχικήsecurityΝέα Υόρκη: Η κομητεία Chenango δέχτηκε επίθεση ransomware

Νέα Υόρκη: Η κομητεία Chenango δέχτηκε επίθεση ransomware

Οι υπάλληλοι της κομητείας Chenango έπρεπε να βρουν άλλες λύσεις καθώς δεν ήταν δυνατή η πρόσβαση σε κανέναν από τους υπολογιστές της κομητείας. Ο Διευθυντής Πληροφοριών και Τεχνολογίας της κομητείας Chenango, Herman Ericksen είπε στο 12 News ότι το σύστημα της κομητείας δέχθηκε μια επίθεση ransomware το Σαββατοκύριακο.

Οι χάκερ κλείδωσαν τους υπολογιστές των υπαλλήλων και ζήτησαν λύτρα 450 $ για κάθε υπολογιστή για να τους δώσουν πίσω τον έλεγχο. Αυτό είναι συνήθως γνωστό ως επίθεση ransomware.

Chenango

Ο Herman Ericksen είπε ότι δεν επηρεάστηκαν όλα, αλλά τα περισσότερα “διαμερίσματα” της κομητείας. Την Πέμπτη είπε ότι η κομητεία Chenango δεν πρόκειται να πληρώσει τα λύτρα, αλλά θα προσπαθήσει να επαναφέρει τα συστήματα της και να «ξαναχτίσει» τον ίδιο τον server.

Ο IT director είπε ότι υπάρχει ένα αντίγραφο ασφαλείας του συστήματος που θα μπορούσε να βοηθήσει την κομητεία στην αποκατάσταση των υπολογιστών της.

Ο Ericksen είπε ότι η κρατική αστυνομία της Νέας Υόρκης, καθώς και εμπειρογνώμονες της κρατικής τεχνολογίας και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας βοηθούν επί του παρόντος την κομητεία. Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το πόσο θα διαρκέσει όλο αυτό και ο Ericksen είπε ότι δεν ήξερε πόσο καιρό θα χρειαζόταν για την ανοικοδόμηση του συστήματος.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS