ΑρχικήHow ToΠώς να εγκαταστήσετε app stores τρίτων στο Android

Πώς να εγκαταστήσετε app stores τρίτων στο Android

Το Google Play Store είναι το επίσημο κατάστημα του Android για εφαρμογές και παιχνίδια. Ωστόσο, το “άνοιγμα” του Android σημαίνει ότι μπορείτε αν θέλετε να εγκαταστήσετε app stores τρίτων.

android app stores

Το Google Play Store είναι, μακράν, το μεγαλύτερο κατάστημα εφαρμογών που διατίθεται σε όσους χρησιμοποιούν Android. Είναι επίσης το ασφαλέστερο μέρος για λήψη εφαρμογών και παιχνιδιών. Ωστόσο, εάν η συσκευή σας δεν διαθέτει το Play Store ή ενδιαφέρεστε μόνο για εναλλακτικές λύσεις, ακολουθούν ορισμένες άλλες επιλογές:

  • Amazon Appstore: Αυτό είναι στα tablets Kindle Fire, αλλά μπορείτε να το εγκαταστήσετε και σε μια συσκευή Android. Επειδή υποστηρίζεται από την Amazon, είναι ένα αρκετά ασφαλές κατάστημα εφαρμογών για χρήση.
  • APKPure: Παρόμοιο με το Play Store, έχει πολλές ίδιες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων της Google. Είναι επίσης ένας δημοφιλής τρόπος λήψης εφαρμογών και παιχνιδιών που είναι κλειδωμένες στην περιοχή που μένετε.
  • F-Droid: Ένα παλιό κατάστημα εφαρμογών Android που προορίζεται ειδικά για εφαρμογές ανοιχτού κώδικα. Δεν είναι πολύ μεγάλο κατάστημα, αλλά έχει μερικές ωραίες εξειδικευμένες προσφορές.

Η εγκατάσταση οποιουδήποτε από αυτά τα καταστήματα εφαρμογών στη συσκευή σας είναι πολύ απλή. Η διαδικασία ονομάζεται “sideloading” και θα σας καθοδηγήσουμε.

Αρχικά, αποφασίστε ποιο κατάστημα εφαρμογών θέλετε. Για αυτόν τον οδηγό, θα χρησιμοποιήσουμε το Amazon Appstore. Αναζητήστε την ενότητα λήψης στον ιστότοπο του καταστήματος εφαρμογών στην Android συσκευή σας.

android app stores

Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας ζητά να επιβεβαιώσετε τη λήψη του αρχείου APK. Πατήστε “ΟΚ.”

Μετά τη λήψη του αρχείου, πατήστε “Open” για να το εγκαταστήσετε.

android

Πρέπει να ενεργοποιήσετε την επιλογή εγκατάστασης εφαρμογών από “άγνωστες πηγές”, δηλαδή οτιδήποτε δεν προέρχεται από το Google Play Store. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που θα σας καθοδηγεί να πατήσετε το “Settings”.

Ενεργοποιήστε την επιλογή “Allow From This Source”.

android

Τώρα, επιστρέψτε και πατήστε “Install” για να εγκαταστήσετε το app store.

app stores

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, πατήστε “Open”.

android

Όταν το κατάστημα εφαρμογών είναι ανοιχτό, απλώς ακολουθήστε τη διαδικασία εγκατάστασης για να ξεκινήσετε.

app stores

Την πρώτη φορά που θα προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή ή ένα παιχνίδι από το νέο κατάστημα εφαρμογών, θα πρέπει να επιτρέψετε την εγκατάσταση άγνωστων εφαρμογών, όπως κάναμε παραπάνω. Θα εμφανιστεί το ίδιο μήνυμα και θα σας κατευθύνει στη σελίδα των ρυθμίσεων.

app stores

Είστε έτοιμοι να κάνετε τις αγορές σας και να εξερευνήσετε και άλλα καταστήματα!

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS