ΑρχικήHow ToΠώς θα κάνετε κατάργηση εγγραφής από αυτοματοποιημένα μηνύματα

Πώς θα κάνετε κατάργηση εγγραφής από αυτοματοποιημένα μηνύματα

Καθημερινά λαμβάνουμε πολλές ειδοποιήσεις σε μορφή μηνυμάτων στο smartphone μας, από προσφορές καταστημάτων και ενημερώσεις από την τράπεζα μέρχι μηνύματα από πολιτικές καμπάνιες. Υπάρχει ωστόσο τρόπος να απαλλαγούμε από αυτά.

μηνύματα

Τα SMS δεν συνοδεύονται από την επιλογή “Κατάργηση εγγραφής“, που θα βρείτε στα ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συχνά δεν περιλαμβάνουν οδηγίες για κατάργηση μίας εγγραφής. Ωστόσο, ακόμη και αν ένα μήνυμα κειμένου δεν περιλαμβάνει αυτές τις οδηγίες, υπάρχει ένας καθολικός τρόπος κατάργησης μίας εγγραφής.

Για να κάνετε κατάργηση εγγραφής από τα αυτόματα μηνύματα που αποστέλλονται στον αριθμό του κινητού σας, απλώς απαντήστε στο μήνυμα με μία από τις ακόλουθες λέξεις:

ΔΙΑΚΟΠΗ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΤΕΛΟΣ

ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ

ΜΑΤΑΙΩΣΗ

Οι λέξεις “Διακοπή” και “Κατάργηση εγγραφής” είναι οι πιο κοινές εντολές.

Αυτές είναι αρκετά καθολικές εντολές και τα περισσότερα αυτοματοποιημένα συστήματα θα σας ενημερώσουν αμέσως ότι έχετε καταργηθεί από τη λίστα και δεν θα λαμβάνετε πλέον αυτόματα μηνύματα ειδοποίησης.

Ωστόσο, επειδή πολλές αυτοματοποιημένες υπηρεσίες SMS μοιράζονται ” shortcode ” αριθμούς από τους οποίους σας στέλνουν μηνύματα, η αποστολή ενός μηνύματος όπως “ΔΙΑΚΟΠΗ” ή “ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ” θα σας αφαιρέσει μόνο από τη λίστα που σας έστειλε το τελευταίο μήνυμα. Για να αφαιρέσετε τον εαυτό σας από όλες τις λίστες που μοιράζονται αυτόν τον shortcode αριθμό, στείλτε το μήνυμα «ΔΙΑΚΟΠΗ ΟΛΩΝ».

Οι παραπάνω εντολές θα σας απαλλάξουν από την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων που προέρχονται από νόμιμους οργανισμούς ή υπηρεσίες. Ωστόσο, όπως συμβαίνει και με τα emails, υπάρχουν και τα λεγόμενα spam SMS, τα οποία δεν θα υπακούσουν στις εντολές. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε απλά να μπλοκάρετε τα μηνύματα που προέρχονται από έναν συγκεκριμένο αριθμό ή να χρησιμοποιήσετε κάποια εφαρμογή που θα μπλοκάρει αυτόματα όλους τους αριθμούς που θα προσθέσετε στην λίστα της.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS