ΑρχικήinetMicrosoft: Συνεχίζει τη διαδικασία απόσυρσης του Internet Explorer

Microsoft: Συνεχίζει τη διαδικασία απόσυρσης του Internet Explorer

Internet Explorer

Η Microsoft προχωρά τη διαδικασία απόσυρσης του Internet Explorer, στα πλαίσια της προώθησης του νέου Chromium-based Micrοsoft Edge browser.

Η Micrοsoft έχει προτείνει στους χρήστες εδώ και χρόνια να αποσυρθούν από τον Ιnternet Explorer, ωστόσο ένα 5% εξακολουθεί να τον χρησιμοποιεί ως βασικό browser.

Τώρα, η Microsoft σκοπεύει να λάβει πιο δραστικά μέτρα για να απομακρύνει τους ανθρώπους από τον Internet Explorer.

Αυτόματες ανακατευθύνσεις στο Microsoft Edge για μη συμβατά websites

Όταν ένας χρήστης επισκέπτεται ένα μη συμβατό, με τον Internet Explorer, site, θα οδηγείται αυτόματα στο Micrοsoft Edge για να συνεχίσει την περιήγηση.

Τη λίστα των μη συμβατών sites διαχειρίζεται η Microsoft και επί του παρόντος αυτή η λίστα περιέχει 1.156 sites, συμπεριλαμβανομένων των Twitter, Facebook, Instagram, Google Drive, Microsoft Teams, ESPN, Yahoo Mail και πολλών άλλων.

Αυτή η ανακατεύθυνση πραγματοποιείται μέσω ενός Internet Explorer Browser Helper Object (BHO) με το όνομα “IEtoEdge BHO“.

Τα ακόλουθα αρχεία που σχετίζονται με το BHO βρίσκονται στο C:\Program Files (x86)\Microsoft\Edge\Application\[Edge_version]\BHO folder:

  • ie_to_edge_bho.dll
  • ie_to_edge_bho_64.dll
  • ie_to_edge_stub.exe

Κατά την περιήγηση, το BHO θα ελέγχει εάν ένα site δεν είναι συμβατό με τον Internet Explorer. Εάν είναι μη συμβατό, το BHO θα ανοίγει αυτόματα το συγκεκριμένο site στο Micrοsoft Edge, εμφανίζοντας το μήνυμα, “Αυτό το site δεν λειτουργεί στον Ιnternet Explorer!”.

Κατά την εμφάνιση αυτής της ειδοποίησης, το Microsoft Edge θα ζητά επίσης από τους χρήστες να μετεγκαταστήσουν τις ρυθμίσεις, τα δεδομένα και τα cookie του Internet Explorer στο Micrοsoft Edge.

Microsoft

Θα εισαχθούν τα ακόλουθα δεδομένα περιήγησης: Αγαπημένα, Κωδικοί πρόσβασης, Μηχανές αναζήτησης, ανοιχτές καρτέλες, Ιστορικό, ρυθμίσεις, cookie και η Αρχική σελίδα“, εξηγεί η Microsoft.

Αν οι χρήστες δεν θέλουν, μπορούν να μην μεταφέρουν αυτά τα δεδομένα και να επισκεφτούν απλά το μη συμβατό site στο Microsoft Edge.

Κατά την περιήγηση, το Micrοsoft Edge θα εμφανίσει ένα banner που θα προτρέπει τον χρήστη να ορίσει ως προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης τον νεότερο browser.

Σήμερα, η Microsoft θα παρουσιάσει νέα group policy templates που θα επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν αυτήν τη συμπεριφορά ανακατεύθυνσης:

  • RedirectSitesFromInternetExplorerPreventBHOInstall: Αποτρέπει την εγκατάσταση του “IEtoEdge BHO” στον Internet Explorer.
  • RedirectSitesFromInternetExplorerRedirectMode: Επιτρέπει την απενεργοποίηση των ανακατευθύνσεων του Ιnternet Explorer στον Micrοsoft Edge.
  • HideInternetExplorerRedirectUXForIncompatibleSitesEnabled: Επιτρέπει στους διαχειριστές να απενεργοποιήσουν τις ειδοποιήσεις ανακατεύθυνσης που εμφανίζονται στον Microsoft Edge.

Η Microsoft λέει ότι αυτή η ανακατεύθυνση θα ξεκινήσει με τον Microsoft Edge 87, που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Νοεμβρίου.

Επιπλέον, η Microsoft σχεδιάζει να απενεργοποιήσει την υποστήριξη για τον Internet Explorer σε διάφορες υπηρεσίες της.

Η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να ενημερώνει τους εταιρικούς της πελάτες ότι από τις 13 Νοεμβρίου δεν θα μπορούν να συνδέονται πλέον σε λογαριασμούς Microsοft μέσω του Internet Explorer.

Επίσης, τον Αύγουστο είχε πει ότι το Micrοsoft Teams δεν θα υποστηρίζει τον Ιnternet Explorer 11 από τις 30 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το Bleeping Computer, η πλήρης παύση της υποστήριξης θα γίνει στις 17 Αυγούστου 2021.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS