ΑρχικήinetΟ νέος Microsoft Edge είναι πλέον υποχρεωτικός στα Windows 10 20H2

Ο νέος Microsoft Edge είναι πλέον υποχρεωτικός στα Windows 10 20H2

Η σημερινή έκδοση των Windows 10 20H2 είναι η πρώτη έκδοση που αντικαθιστά αυτόματα τον Microsoft Edge Legacy με τον νέο Microsoft Edge που βασίζεται στον Chromium ανεξάρτητα από τις πολιτικές που έχετε εφαρμόσει.

Τον Ιανουάριο του 2020, η Micrοsoft κυκλοφόρησε επίσημα το νέο πρόγραμμα περιήγησης Edge με βάση τον Chromium. Από τότε, όσοι επιθυμούσαν να το χρησιμοποιήσουν θα μπορούσαν να το κατεβάσουν από το site του Micrοsοft Edge ή να περιμένουν να το εγκαταστήσει αυτόματα το Windows Update.

Όταν εγκατασταθεί, το Microsοft Edge Legacy θα αφαιρεθεί αυτόματα και θα αντικατασταθεί με τον νέο Microsoft Edge.

Εκείνοι που δεν ήθελαν τον νέο Micrοsoft Edge θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το Edge Blocker Toolkit ή τα πρότυπα Group Policy για να δημιουργήσουν Registry entries που αποτρέπουν την εγκατάσταση του σύγχρονου προγράμματος περιήγησης.

Ο νέος Micrοsoft Edge είναι πλέον υποχρεωτικός

Με την κυκλοφορία των Windows 10 20H2, ο Microsoft Edge έχει καταστεί ένα ουσιαστικό και συνεπώς υποχρεωτικό component του λειτουργικού συστήματος.

Εάν στο παρελθόν είχατε αποκλείσει την εγκατάσταση του Micrοsoft Edge, αυτές οι πολιτικές αγνοούνται τώρα και το νέο πρόγραμμα περιήγησης θα εγκατασταθεί μαζί με τη νέα ενημέρωση δυνατοτήτων.

Πηγές της Microsoft έχουν αναφέρει στο BleepingComputer ότι θεωρούν τον νέο Microsoft Edge ως αναπόσπαστο μέρος των Windows 10 και μέρος του συνολικού τοπίου ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος.

Λόγω αυτού, θέλουν να διασφαλίσουν ότι σε όλους τους χρήστες των Windows παρέχεται ένα πιο ασφαλές, ιδιωτικό και υψηλότερης απόδοσης πρόγραμμα περιήγησης με όλες τις προεπιλεγμένες εγκαταστάσεις των Windows 10.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS