ΑρχικήinetΣταματά η επανεγκατάσταση των Windows 10 Apps που έχουν αφαιρεθεί!

Σταματά η επανεγκατάσταση των Windows 10 Apps που έχουν αφαιρεθεί!

Με την κυκλοφορία του Windows 10 build 14926, η Microsoft προχωρά και σε μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τη διαδικασία αναβάθμισης για τους υφιστάμενους χρήστες, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να μην εγκαταστήσει ξανά τις προεγκατεστημένες εφαρμογές της.

Συγκεκριμένα, -δεν είναι πλέον μυστικό- ότι πολλοί χρήστες των Windows 10 διαγράφουν μερικές από τις προεγκατεστημένες εφαρμογές, επειδή σπανίως τις χρησιμοποιούν, αλλά με κάθε νέο build (και σημαντική ενημέρωση, όπως το Anniversary Update), η Microsoft τις εγκαθιστά ξανά.

Σταματά η επανεγκατάσταση των Windows 10 Apps που έχουν αφαιρεθεί!

Ήταν απλά θέμα χρόνου μέχρι κάποιοι να αρχίσουν να κατηγορούν τη Microsoft ότι επιβάλλει αυτές τις εφαρμογές στους χρήστες της, οπότε η εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο δράσης της με τον ερχομό του τελευταίου build.

Από τώρα και στο εξής, κάθε φορά που μια νέα έκδοση θα κυκλοφορεί (η Microsoft δεν έχει πει εάν η ίδια προσέγγιση που θα χρησιμοποιείται για σημαντικές αναβαθμίσεις αφορά σε χρήστες λιανικής πώλησης ή όχι), οι εφαρμογές δεν θα επανεγκαθίσταται.

«Ακούσαμε τα σχόλιά σας και ξεκινώντας με το Build 14926, όταν ο υπολογιστή σας ενημερωθεί, θα ελέγξει για εφαρμογές που έχουν απεγκατασταθεί και θα διατηρήσει αυτήν την κατάσταση και μετά την ενημέρωση. Αυτό σημαίνει ότι αν απεγκαταστήσετε κάποια από τις εφαρμογές που περιλαμβάνονται στα Windows 10, όπως την εφαρμογή E-mail ή Maps app, δεν θα επανεγκατασταθούν μετά την ενημέρωση σε κάποιο νεότερο build”, ανακοίνωσε η Dona Sarkar, επικεφαλής του Windows Insider προγράμματος.

Αν και δεν πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή για την πλειοψηφία των χρηστών, σίγουρα συμβάλλει στη βελτίωση της εμπειρίας αναβάθμισης, επειδή οι χρήστες μπορούν με αυτόν τον τρόπο να κρατήσουν τους υπολογιστές τους καθαρούς και μόλις αφαιρέσουν κάποιες συγκεκριμένες εφαρμογές, να παραμείνουν απεγκαταστημένες χωρίς αυτό να αλλάζει.

Ας ελπίσουμε ότι, η εταιρεία λογισμικού θα χρησιμοποιήσει την ίδια προσέγγιση και για τις ενημερώσεις χαρακτηριστικών, έτσι ώστε όταν το Redstone 2 κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2017 για τους Windows 10 χρήστες, δεν θα επανεγκαταστήσει τις εφαρμογές που προηγουμένως έχουν αφαιρεθεί.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS