ΑρχικήHow ToMicrosoft: Νέο εργαλείο για τη μεταφορά των iPhone Apps στα Windows 10

Microsoft: Νέο εργαλείο για τη μεταφορά των iPhone Apps στα Windows 10

[su_heading size=”18″ margin=”40″]H  εταιρία εισήγαγε μια νέα λύση για την επίλυση των προβλημάτων συμβατότητας, που εμποδίζουν την μεταφορά των iOS εφαρμογών στα Windows 10.[/su_heading]

Joe Belfiore, Microsoft Corporate Vice President of Operating Systems Group, demonstrates Continuum for phones at the Microsoft Build conference in San Francisco, Wednesday, April 29, 2015. While Microsoft has already previewed some aspects of the new Windows 10, a parade of top executives will use the conference to demonstrate more software features and app-building tools, with an emphasis on mobile devices as well as PCs. (AP Photo/Jeff Chiu)

Η Microsoft διαθέτει ήδη αρκετές “λύσεις” και “διόδους” που βοηθούν τους προγραμματιστές να μεταφέρουν τις εφαρμογές τους από τρίτες πλατφόρμες στα Windows 10.

Εχθές η εταιρεία εισήγαγε μια ακόμη λύση η οποία απευθύνεται στους προγραμματιστές που θέλουν να μεταφέρουν τις iOS εφαρμογές τους σε προσωπικούς υπολογιστές και smartphones που “τρέχουν” στο τελευταίο της λειτουργικό σύστημα.

Το εργαλείο ανάλυσης εφαρμογών (εν ονόματι Αpp Αnalysis Τool) έχει αναπτυχθεί για να σαρώνει τις εφαρμογές iOS και να ανακαλύπτει ποια μέρη μπορεί να μην είναι συμβατά με τα Windows 10, προσφέροντας συμβουλές και οδηγίες για το πώς αυτά μπορούν να αλλαχθούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Οι iOS προγραμματιστές χρειάζονται μόνο το αρχείο IPA της εφαρμογής τους. Μόλις το εργαλείο ανάλυσης εφαρμογών ξεκινήσει τη διαδικασία σάρωσης, οι προγραμματιστές λαμβάνουν μια πλήρη αναφορά σχετικά με το πόση εργασία χρειάζεται προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετατροπή της εφαρμογής τους, ώστε να μπορεί να τρέξει σε Windows 10.

Το εργαλείο έχει επίσης την δυνατότητα να κατηγοριοποιεί την αναφορά σε διάφορα τμήματα, και για κάθε μέρος της ελεγχόμενης εφαρμογής που δεν είναι συμβατό με τα Windows 10 παρέχει αναλυτικές οδηγίες για την επίλυση των εκάστοτε ζητημάτων.

“Εάν για παράδειγμα, χρησιμοποιείτε το framework Μapkit της Apple στο iOS app σας (το οποίο επί του παρόντος δεν υποστηρίζεται από το Αpp Αnalysis Τool), θα σας προταθεί να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το Bing Maps και ένα σύστημα ελέγχου χαρτών XAML, ενώ θα λάβετε και ένα link με ένα sample project καθώς και οδηγίες υλοποίησής του”, εξηγεί η Microsoft. “Ομοίως, εάν χρησιμοποιείτε βιβλιοθήκες τρίτων προγραμματιστών που υποστηρίζονται μερικώς, θα λάβετε αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορείτε να τις ενσωματώσετε σωστά, ώστε να λειτουργούν όπως αναμένεται στα Windows 10.”

[su_note note_color=”#d7dfe0″ radius=”7″]Με αυτές τις λύσεις, η Microsoft σχεδιάζει να κάνει την πλατφόρμα της πιο ελκυστική για τους προγραμματιστές iOS, ενώ παράλληλα η εταιρία εργάζεται και πάνω στο Project Astoria, το οποίο θα παρέχει έναν παρόμοιο τρόπο για την μεταγορά Android εφαρμογών στα Windows 10.[/su_note]

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS