ΑρχικήHow ToΜη δυνατή η απενεργοποίηση του Cortana στην νέα ενημέρωση των Windows

Μη δυνατή η απενεργοποίηση του Cortana στην νέα ενημέρωση των Windows

Το ντεμπούτο της επετειακής ενημέρωσης των Windows 10 βρίσκετε σε απόσταση αναπνοής και η Microsoft αποφάσισε να κάνει μια απροσδόκητη αλλαγή είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη κριτική από την κοινότητα.

Ξεκινώντας με την ενημερωμένη επετειακή έκδοση, οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να απενεργοποιήσουν εντελώς το Cortana, αλλά θα μπορούν μόνο να το κρύψουν από το taskbar.

Windows

Στην τρέχουσα έκδοση των Windows 10 το Cortana μπορεί να απενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις, και το εικονίδιο στο taskbar αντικαθιστάται με ένα απλό εικονίδιο αναζήτησης που σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε τις αναζητήσεις σας με το Bing. Όλα αυτά θα αλλάξουν με την ενημερωμένη έκδοση, οι BI σημειώσεις και το Cortana θα συνεχίσουν να κάνουν αναζήτηση πληροφοριών σε τοπικό επίπεδο, ακόμη και αν τα απενεργοποιήσετε.

Οι Pro και οι Enterprise εκδόσεις των Windows 10, θα έρθουν με την επιλογή της απενεργοποίησης του Cortana, αλλά για τους Home χρήστες θα είναι αδύνατο.

Μια πιθανή λύση είναι να αποσυνδεθείτε από τον προσωπικό βοηθό, έτσι δεν θα χρησιμοποιήσει κάποιο λογαριασμό όταν θα εκτελείτε αναζητήσεις. Η Microsoft θα μπορεί να συλλέγει ανώνυμα δεδομένα, αλλά τουλάχιστον δεν θα είναι συνδεδεμένη με το λογαριασμό σας.
Σε δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν σχετικά με τη νέα συμπεριφορά του Cortana στα Windows 10 Update, η Microsoft αποφεύγει να πεί ξεκάθαρα ότι θα είναι αδύνατο να το απενεργοποιήσετε, παρόλα αυτά σημειώνει ότι οι χρήστες θα επωφεληθούν από τον προσωπικό βοηθό και τις νέες δυνατότητες που εισάγονται.

Μένει να δούμε πώς θα αντιδράσουν οι χρήστες σε αυτή τη νέα αλλαγή και πώς η Microsoft θα προσαρμοστεί στα σχόλιά τους, καθώς η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμη να αλλάξει το λειτουργικό της σύστημα με βάση τις προτάσεις των χρηστών.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS