ΑρχικήinetCOVID-19: Το Google Maps θα δείχνει τον αριθμό κρουσμάτων σε κάθε περιοχή

COVID-19: Το Google Maps θα δείχνει τον αριθμό κρουσμάτων σε κάθε περιοχή

Google Maps

Η Google έχει προσθέσει ένα “COVID layer” στο Google Maps, ώστε να μπορούν οι χρήστες να έχουν πληροφορίες σχετικά με τα κρούσματα του COVID-19 σε όλο το κράτος ή την πόλη.

Το νέο αυτό χαρακτηριστικό θα εμφανίζεται σε Android και iOS συσκευές αυτήν την εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Sujoy Banerjee, Υπεύθυνο προϊόντων του Google Maps, οι χρήστες θα μπορούν να δουν αυτά τα δεδομένα μέσω μιας νέας καρτέλας που θα βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης και θα ονομάζεται “COVID-19 info“.

Ανοίγοντας την καρτέλα, οι χρήστες θα μπορούν να δουν τον εβδομαδιαίο μέσο όρο νέων κρουσμάτων COVID-19 (ανά 100.000 άτομα) για την περιοχή που κοιτούν στο Google Maps. Οι ετικέτες υποδεικνύουν εάν αυξάνονται ή μειώνονται τα κρούσματα.

Η Google δημιούργησε μια κωδικοποίηση που βασίζεται σε χρώματα, για να διευκολύνει τους χρήστες να καταλάβουν καλύτερα τα δεδομένα που βλέπουν:

  • Γκρι: χωρίς περιστατικά
  • Κίτρινο: 1 – 10 περιστατικά
  • Πορτοκαλί: 10 – 20 περιστατικά
  • Σκούρο πορτοκαλί: 20 – 30 περιστατικά
  • Κόκκινο: 30 – 40 περιστατικά
  • Σκούρο κόκκινο: 40+ περιστατικά

Ο Banerjee λέει ότι η νέα δυνατότητα του Google Maps είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την “εμφάνιση κρίσιμων πληροφοριών σχετικά με τα κρούσματα COVID-19 σε μια περιοχή, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε πιο σωστές αποφάσεις σχετικά με το πού να πάτε και τι να κάνετε“.

COVID-19

Οι πληροφορίες σχετικά με τα περιστατικά αντλούνται από τις αρχές που ασχολούνται με τον COVID-19, καθώς και από το Johns Hopkins, το οποίο παρέχει ήδη ένα real-time dashboard, τους New York Times, τη Brihanmumbai Municipal Corporation και τη Wikipedia. Όλα αυτά λαμβάνουν τις σχετικές πληροφορίες από επίσημους οργανισμούς, όπως κυβερνήσεις, τοπικές υπηρεσίες υγείας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Η Google είπε ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, τα δεδομένα σχετικά με τα κρούσματα θα είναι ορατά και για τις 220 χώρες και περιοχές που υποστηρίζονται στο Google Maps.

Δεδομένου ότι μια χώρα ή πόλη δεν αναφέρει νέα περιστατικά κάθε μέρα, ορισμένες περιοχές ενδέχεται να έχουν γκρι χρώμα και να μην έχουν νέες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το ZDNet, η Google έχει επίσης προσθέσει νέες δυνατότητες στο Google Maps, που δίνουν πληροφορίες σε ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν, σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα που έχει κάθε περιοχή.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS