ΑρχικήinetΗ χρήση του Brave browser αυξήθηκε κατά 130% τον τελευταίο χρόνο

Η χρήση του Brave browser αυξήθηκε κατά 130% τον τελευταίο χρόνο

Ο Brave Browser, το πρόγραμμα περιήγησης που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, ανακοίνωσε σήμερα ότι αυξήθηκε η χρήση του κατά 130% κατά το πρώτο έτος κυκλοφορίας της έκδοσης «Stable».

Στις 13 Νοεμβρίου 2019, ο Brave Browser κυκλοφόρησε την πρώτη του σταθερή έκδοση αφού είχε ήδη συγκεντρώσει 8,7 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες (MAU) και 3 εκατομμύρια ημερήσιους ενεργούς χρήστες (DAU) κατά τη διάρκεια της περιόδου Beta.

Το προηγούμενο έτος, ο Brave Browser σημείωσε απίστευτη αύξηση 130%, φτάνοντας τα 20,5 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες (MAU) και 8,7 ημερήσιους ενεργούς χρήστες (DAU) από τον Νοέμβριο του 2020.

Brave browser

Ενώ ο Google Chrome εξακολουθεί να κατέχει το 69% του μεριδίου αγοράς του προγράμματος περιήγησης, άλλοι browser όπως ο Firefox, ο Brave και ο Microsoft Edge κλέβουν σιγά σιγά λίγο από το μερίδιο του Chrome καθώς εισάγουν νέες δυνατότητες ή αυξάνουν το απόρρητο.

Ο Brave αποδίδει την ανάπτυξη του στην αυξανόμενη απογοήτευση των χρηστών με την έλλειψη απορρήτου που παρατηρείται στα πιο καθιερωμένα προγράμματα περιήγησης και στο νέο οικοσύστημα διαφημίσεων που λάνσαρε το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τον τρόπο περιήγησης τους στον ιστό.

“Οι χρήστες έχουν βαρεθεί με την παρακολούθηση και 20 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν στραφεί στον Brave για ένα εντελώς νέο οικοσύστημα web που τους επιτρέπει να επαναφέρουν τον έλεγχο της εμπειρίας περιήγησης τους”, δήλωσε ο Brendan Eich, CEO του Brave. “Το παγκόσμιο κίνημα απορρήτου κερδίζει και αυτό το ορόσημο είναι ένα ακόμη βήμα στο ταξίδι μας για να κάνουμε το απόρρητο από προεπιλογή ένα πρότυπο για όλους τους χρήστες του web.”

Ο Brave έχει επίσης δει μια αύξηση – 3,2 φορές πάνω – σε επαληθευμένους ιστότοπους στο πρόγραμμα «creators» που επιτρέπει στους publishers να κερδίζουν cryptocurrency tokens Basic Attention Token (BAT) ως tips από επισκέπτες που συχνάζουν στα website τους. Ο συνολικός αριθμός των επαληθευμένων creators αυξήθηκε από 300.000 πέρυσι σε 972.000.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS