ΑρχικήUpdatesΚαταργείται το "safeguard hold" για συσκευές NVMe SSD με Windows 10

Καταργείται το “safeguard hold” για συσκευές NVMe SSD με Windows 10

Η Microsoft έχει καταργήσει ένα safeguard hold που εμποδίζει τις ενημερώσεις των Windows 10 σε συστήματα που επηρεάζονται από ένα γνωστό ζήτημα που προκαλεί διακοπή λειτουργίας BSOD όταν οι χρήστες συνδέονται σε έναν drive SSD Thunderbolt NVMe (Non-Volatile Memory Express).

safeguard hold

Στις συσκευές που επηρεάζονται εμφανίζεται το μήνυμα “DRIVER_VERIFIER_DMA_VIOLATION (e6). An illegal DMA operation was attempted by a driver being verified.”

Το γνωστό ζήτημα επηρεάζει τις συσκευές Windows 10 με τουλάχιστον μία θύρα Thunderbolt και οποιαδήποτε διαθέσιμη έκδοση του αρχείου driver stornvme.sys.

Αφού ανακάλυψε το ζήτημα BSOD, η Microsoft πρόσθεσε μια δέσμευση συμβατότητας για να αποτρέψει την προσφορά στις επηρεαζόμενες συσκευές που επηρεάζονται από την αναβάθμιση των Windows 10 έκδοση 2004 ή Windows 10 έκδοση 20H2.

“Your PC has hardware that isn’t ready for this version of Windows 10” αναφέρει το μήνυμα της ενημέρωσης. Και στην συνέχεια εμφανίζει το “Windows Update will automatically offer you this version of Windows 10 once the issue has been resolved.”

Η Microsoft επιδιόρθωσε το ζήτημα σφάλματος BSOD των Windows 10 την 1η Δεκεμβρίου με την κυκλοφορία της αθροιστικής προεπισκόπησης ενημερωμένης έκδοσης KB4586853 για υπολογιστές που επηρεάζονται με Windows 10 εκδόσεις 2004 και 20H2.

Η ενημέρωση προεπισκόπησης είναι προαιρετική και οι χρήστες μπορούν να την εγκαταστήσουν κατεβάζοντας μη αυτόματα από τον κατάλογο της Microsoft ή ανοίγοντας το Windows Update και κάνοντας κλικ στο κουμπί «Check for updates».

Αφού επιδιορθώσε το γνωστό ζήτημα πίσω από αυτό, η Microsoft κατάργησε το safeguard hold από τις 11 Δεκεμβρίου 2020.

“Λάβετε υπόψη ότι, εάν δεν υπάρχουν άλλα safeguards που επηρεάζουν τη συσκευή σας, μπορεί να χρειαστούν έως και 48 ώρες πριν προσφερθεί η ενημέρωση στα Windows 10 έκδοση 20H2 ή Windows 10 έκδοση 2004″, αναφέρει η Microsoft.

Η Microsoft έχει επιλύσει ένα εν μέρει γνωστό ζήτημα που επηρεάζει υπολογιστές με Windows 10 με συγκεκριμένες συσκευές ήχου Conexant ή Synaptics.

Η εταιρεία αντιμετώπισε τα προβλήματα πίσω από αυτά τα δύο safeguard holds που σχετίζονται με αυτό το γνωστό ζήτημα (safeguard IDs 25702662 και 25702673).

Ζητήματα που επηρεάζουν συσκευές Windows 10 με safeguard IDs 25702617 και 25702660 βρίσκονται ακόμη υπό διερεύνηση.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS