ΑρχικήHow ToΤρόπος παύσης ενημερώσεων στα Windows 10

Τρόπος παύσης ενημερώσεων στα Windows 10

Τα Windows 10 κατεβάζουν και εγκαθιστούν αυτόματα ενημερώσεις μόλις γίνουν διαθέσιμες. Για να το σταματήσετε αυτό, μπορείτε να “κάνετε παύση” στις ενημερώσεις για έως και 35 ημέρες με λίγα μόνο κλικ. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την παύση των Windows Update.

windows 10

Τρόπος παύσης ενημερώσεων (μέχρι 35 ημέρες)

Αρχικά, ανοίξτε την οθόνη των Settings. Μπορείτε να ανοίξετε το μενού Start και να κάνετε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι “Settings” ή να πατήσετε Windows+I για να το ανοίξετε.

windows 10

Μεταβείτε στα Settings > Update & Security > Windows Update.

Κάντε κλικ στην επιλογή “Pause updates for 7 days” εδώ. Τα Windows δεν θα πραγματοποιήσουν αυτόματη λήψη ή εγκατάσταση των ενημερώσεων για τις επόμενες 7 ημέρες.

Μπορείτε να κάνετε ξανά κλικ στο “Pause updates for 7 days” για να προσθέσετε περισσότερο χρόνο στην περίοδο παύσης. Όταν φτάσετε τις 35 ημέρες, η επιλογή θα είναι γκριζαρισμένη – αυτό είναι το μέγιστο.

Σημείωση: Όταν λήξει η περίοδος παύσης, το Windows Update θα κατεβάσει αυτόματα και θα εγκαταστήσει τις τυχόν διαθέσιμες ενημερώσεις σας.

Τρόπος παύσης ενημερώσεων έως μια συγκεκριμένη ημερομηνία

Μπορείτε να θέσετε σε παύση τις ενημερώσεις μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Στην οθόνη των ρυθμίσεων του Windows Update, κάντε κλικ στο “Advanced options”.

windows 10

Κάντε scroll προς τα κάτω στην ενότητα Pause Updates. Κάντε κλικ στο πλαίσιο “Select date” και επιλέξτε την ημερομηνία στην οποία θέλετε να συνεχιστεί η ενημέρωση των Windows.

Κάντε scroll προς τα κάτω σε αυτήν τη λίστα και μπορείτε να επιλέξετε μια συγκεκριμένη ημερομηνία στο μέλλον – το όριο είναι 35 μέρες μετά.

Πώς να αποφύγετε τα μεγάλα updates

Οι σύγχρονες εκδόσεις των Windows 10 σας δίνουν περισσότερο έλεγχο σε αυτά τα big updates που εκδίδει η Microsoft κάθε έξι μήνες.

Τα Windows δεν θα λαμβάνουν πλέον αυτόματα και θα εγκαθιστούν αυτόματα αυτές τις ενημερώσεις. Όταν είναι διαθέσιμα, θα σας δοθεί ως επιλογή στην οθόνη του Windows Update. Απλώς μην κάνετε κλικ στο “Download and install” κάτω από αυτό και δεν θα εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας.

Σημείωση: Το Windows Update ενδέχεται τελικά να εγκαταστήσει αυτές τις ενημερώσεις αυτόματα — για παράδειγμα, εάν η τρέχουσα έκδοση των Windows 10 είναι σχεδόν το τέλος της περιόδου υποστήριξης και ο υπολογιστής σας πρέπει να πραγματοποιήσει αναβάθμιση για να συνεχίσει να λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας.

Τρόπος παύσης ενημερώσεων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε περισσότερο έλεγχο στις ενημερώσεις επισημαίνοντας τις συνδέσεις σας ως “metered.” Αυτή η επιλογή προορίζεται για συνδέσεις όπου έχετε περιορισμένο όριο δεδομένων λήψης.

Για να επισημάνετε μια σύνδεση ως metered, μεταβείτε στα Settings > Network & Internet. Επιλέξτε “Wi-Fi” για ασύρματη σύνδεση ή “Ethernet” για ενσύρματη σύνδεση. Κάντε κλικ στο όνομα του δικτύου και ενεργοποιήστε την επιλογή “Set as metered connection”.

windows 10

Για να διασφαλίσετε ότι τα Windows δεν θα κατεβάζουν αυτόματα ενημερώσεις σε μια metered σύνδεση, μεταβείτε στα Settings > Update & Security > Windows Update. Κάντε κλικ στην επιλογή “Advanced options” και βεβαιωθείτε ότι το “Download updates over metered connections (ενδέχεται να ισχύουν επιπλέον χρεώσεις)” έχει ρυθμιστεί σε “Off”.

Χρησιμοποιήστε τα Group Policy για περισσότερο έλεγχο

Για επιχειρήσεις που θέλουν περισσότερο έλεγχο στις ενημερώσεις, η Microsoft προσφέρει μια ποικιλία επιλογών “Windows Update for Business” που μπορούν να διαμορφωθούν είτε στο Group Policy είτε μέσω πολιτικών MDM.

Αυτές οι πολιτικές απαιτούν επαγγελματική, εταιρική ή εκπαιδευτική έκδοση των Windows 10. Δεν θα λειτουργεί με το τυπικό λογισμικό Windows 10 Home στους περισσότερους υπολογιστές.

Ωστόσο, μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις ρυθμίσεις μέσω του Local Group Policy Editor σε έναν υπολογιστή Windows 10 Professional και μπορείτε να αγοράσετε μια αναβάθμιση των Windows 10 Professional από τη Microsoft για να αποκτήσετε πρόσβαση στα Group Policy και σε άλλες λειτουργίες όπως η κρυπτογράφηση δίσκων BitLocker. Έτσι, εάν είστε άνετοι με τα Group Policy και θέλετε να πληρώσετε επιπλέον για τα Windows 10 Professional, αυτές οι επιλογές είναι διαθέσιμες στους οικιακούς χρήστες.

Στο Group policy, αυτές οι επιλογές βρίσκονται στο Computer Configuration> Administrative Templates> Windows Components> Windows Update> Windows Update for Business.

windows 10

Φροντίστε να ορίσετε τις eνεργές ώρες σας ώστε τα Windows 10 να μην κάνουν επανεκκίνηση για ενημερώσεις σε άσχημη στιγμή. Μπορείτε να “κάνετε παύση” της επανεκκίνησης για ενημερώσεις κατά τις ώρες που συνήθως χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας, εμποδίζοντας το Windows Update να παρεμποδίσει τη χρήση του υπολογιστή σας.

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS