ΑρχικήinetΜετά από πόσο καιρό η Google διαγράφει data σε ανενεργά accounts;

Μετά από πόσο καιρό η Google διαγράφει data σε ανενεργά accounts;

Εάν έχετε λογαριασμό με υπηρεσίες Google cloud, όπως Photos, Drive ή Gmail, το περιεχόμενο σας υπόκειται σε διαγραφή. Η Google διαγράφει τα δεδομένα των ανενεργών λογαριασμών μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Οι πολιτικές αποθήκευσης της Google αποσκοπούν στον καθαρισμό ανενεργών λογαριασμών για να κάνουν την εμπειρία καλύτερη για όλους τους άλλους. Με άλλα λόγια, η Google δεν θέλει τα άτομα που δεν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της να μπλοκάρουν τα πράγματα για τα άτομα που είναι ενεργά.

Τα καλά νέα είναι ότι ο χρόνος που δίνεται ως περιθώριο στους ανενεργούς λογαριασμούς είναι αρκετά μεγάλος. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε αν δεν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της κάθε μέρα ή ακόμη και κάθε μήνα.

Google

Πριν σας μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα, θα πρέπει να γνωρίζετε τι πραγματικά μετράει ως χώρος αποθήκευσης. Όπως πάντα, το Goοgle Drive, το Goοgle Photos και το Gmail μετράνε.

Από την 1η Ιουνίου 2021, ωστόσο, θα μετράνε και τα παρακάτω:

  • Νέες φωτογραφίες ή βίντεο που μεταφορτώθηκαν στο Google Photos
  • Νέα αρχεία Docs, Sheets, Slides, Drawings, Forms ή Jamboard.

Ωστόσο, οτιδήποτε έχει μεταφορτωθεί σε αυτές τις υπηρεσίες πριν από την 1η Ιουνίου 2021, δεν θα μετράει. Μόνο τα αρχεία που έχουν τροποποιηθεί μετά από αυτήν την ημερομηνία.

Πόσο καιρό έχετε έως ότου διαγραφούν τα δεδομένα σας;

Από την 1η Ιουνίου 2021, η Google θα εφαρμόσει επίσης μερικές νέες πολιτικές για τη διαγραφή δεδομένων σε ανενεργούς λογαριασμούς. Η Gοogle ενδέχεται να διαγράψει δεδομένα στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Εάν ο λογαριασμός σας είναι ανενεργός για δύο χρόνια.
  • Εάν υπερβείτε το όριο αποθήκευσης για δύο χρόνια.

Η διετής αντίστροφη μέτρηση ξεκινά την 1η Ιουνίου 2021. Επομένως, αν είστε ανενεργός έχετε περιθώριο μέχρι το 2023. Η Goοgle θα σας στείλει επίσης πολλές ειδοποιήσεις πριν καταργηθεί το οτιδήποτε.

Πώς μπορώ να διατηρήσω τον λογαριασμό μου ενεργό;

Ίσως αναρωτιέστε τι πρέπει να κάνετε για να αποτρέψετε το να γίνει ο λογαριασμό σας “ανενεργός”. Λοιπόν, είναι απλό. Απλώς επισκεφτείτε το Gmail, το Google Drive ή το Google Photos ενώ είστε συνδεδεμένοι στον Goοgle λογαριασμό σας στον ιστό ή στο κινητό. Αυτό είναι! Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα στις υπηρεσίες.

Σε γενικές γραμμές, δεν χρειάζεται να ανησυχεί κάποιος που ακόμη και περιστασιακά χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της Google. Αυτές οι πολιτικές προορίζονται για άτομα που δεν χρησιμοποιούν καθόλου τους λογαριασμούς τους στην Google.

Πηγή: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS