ΑρχικήinetGoogle Photos: Καταργείται ο δωρεάν απεριόριστος χώρος αποθηκεύσης

Google Photos: Καταργείται ο δωρεάν απεριόριστος χώρος αποθηκεύσης

Η Google ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αρχίσει να χρεώνει τον χώρο αποθήκευσης στο Google Photos μόλις οι χρήστες ανεβάσουν περισσότερα από 15 GB στους λογαριασμούς τους. Η Google για πέντε χρόνια παρείχε σε όλους τους λογαριασμούς δωρέαν απεριόριστο χώρο αποθήκευσης.

Η αλλαγή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου 2021, σημαίνει ότι οι χρήστες πρέπει να πληρώσουν για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο στο Google One εάν επιθυμούν να ανεβάσουν φωτογραφίες πέρα ​​από το δωρεάν όριο των 15 GB.

Google Photos

Οι μόνοι χρήστες που θα εξαιρούνται από αυτήν την αλλαγή πολιτικής είναι οι χρήστες των smartphone Pixel, οι οποίοι θα εξακολουθούν να μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες “υψηλής ποιότητας” χωρίς κάποιο όριο και μετά από τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Κατά την ανακοίνωση, η Google είπε ότι οι φωτογραφίες ή τα βίντεο που ανέβηκαν σε “υψηλή ποιότητα” πριν από την 1η Ιουνίου 2021 δεν θα υπολογίζονται στο όριο των 15 GB.

Άλλες αλλαγές πολιτικής που ανακοινώθηκαν από την Google ήταν ενημερώσεις στο Google Drive. Επίσης, από την 1η Ιουνίου 2021 και μετά, τα έγγραφα, τα spreadsheets, τα drawings και οι φόρμες του workspace της Google θα αρχίσουν να υπολογίζονται στον χώρο αποθήκευσης των χρηστών και θα περιλαμβάνονται στο δωρεάν όριο αποθήκευσης των 15 GB.

Σύμφωνα με την Google, οι αλλαγές πολιτικής είναι μια προσπάθεια να “ευθυγραμμιστούν οι πολιτικές μας με τα πρότυπα του κλάδου”.

Η Google πρόσθεσε επίσης ότι θα διαγράψει τα δεδομένα από ανενεργούς λογαριασμούς σε περιπτώσεις χρηστών όπου δεν έχουν συνδεθεί στους λογαριασμούς τους για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Η Google είπε επίσης ότι εάν οι χρήστες υπερβούν το όριο αποθήκευσης για δύο χρόνια, ενδέχεται να διαγράψει περιεχόμενο στο Gmail, τον Drive και τις Photos. Η εταιρεία εξήγησε ότι θα ειδοποιεί τους χρήστες “πολλές φορές” πριν επιχειρήσει να αφαιρέσει οποιοδήποτε περιεχόμενο.

Η Google παρουσίασε το Google One πριν από δύο χρόνια, το οποίο έκτοτε χαρακτηρίζεται ως ξεχωριστό brand για την έκδοση του Google Drive για τους καταναλωτές, λόγω των διαφορετικών πλεονεκτημάτων και των φθηνότερων τιμών στην αποθηκεύση δεδομένων.

Τον Ιούλιο, η Google ανακοίνωσε ότι οποιοσδήποτε χρήστης θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Google One, ανεξάρτητα από το εάν έχει συνδρομή επί πληρωμή στο Google One.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS