ΑρχικήHow ToΠως να βάλετε έναν τίτλο σε μια γραμμή σε ένα spreadsheet του...

Πως να βάλετε έναν τίτλο σε μια γραμμή σε ένα spreadsheet του Excel

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να προσθέσετε έναν προσαρμοσμένο τίτλο σε ένα spreadsheet στο Microsoft Excel. Οι τίτλοι δεν είναι μόνο για ονόματα αρχείων – μπορείτε να τοποθετήσετε έναν ακριβώς πάνω από τα δεδομένα του spreadsheet σας, ώστε οι θεατές να μπορούν να τα κατανοήσουν πιο εύκολα.

Προσθήκη ενός Header στο Excel

Για να προσθέσετε έναν τίτλο header, κάντε κλικ στην καρτέλα “Insert” στην επάνω αριστερή γωνία του workbook.

Κάντε κλικ στο μενού “Text” προς τη δεξιά πλευρά της κορδέλας και κάντε κλικ στην επιλογή “Header & Footer”.

Θα σμικρυνθείτε από το workbook οπότε θα βλέπετε όλα τα δεδομένα σας σε μία σελίδα.

Κάντε κλικ οπουδήποτε στην ενότητα “Header” και πληκτρολογήστε το κείμενό σας.

Για να επιστρέψετε στην προεπιλεγμένη προβολή του workbook, κάντε κλικ στο εικονίδιο “Normal” στην διάταξη της σελίδας στο κάτω μέρος του εγγράφου.

Όταν επιστρέψετε στην “Normal” προβολή του workbook, θα παρατηρήσετε ότι το κείμενό σας δεν εμφανίζεται. Στο Excel, αυτά τα headers δεν εμφανίζονται ενώ δουλεύετε στο workbook, αλλά θα εμφανιστούν μόλις εκτυπωθεί. Αν όμως θέλετε ο τίτλος να εμφανίζετε πάντα δείτε παρακάτω τι μπορείτε να κάνετε.

Προσθήκη μιας κορυφαίας γραμμής που είναι πάντα ορατή

Για να προσθέσετε έναν πάντα ορατό τίτλο, μπορείτε να τον τοποθετήσετε στην επάνω σειρά του υπολογιστικού φύλλου.

Πρώτα, κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε μέσα στο κελί A1 (το πρώτο κελί πάνω αριστερά του υπολογιστικού φύλλου) και επιλέξτε “Insert”.

Επιλέξτε “Entire Row” και κάντε κλικ στο “OK” για να προσθέσετε μια κενή σειρά.

Πληκτρολογήστε τον τίτλο οπουδήποτε στη νέα σειρά. Δεν έχει σημασία το ακριβές κελί που θα επιλέξετε, καθώς θα συγχωνευτούν σε ένα δευτερόλεπτο.

excel

Επισημάνετε την ενότητα της νέας σας σειράς στην οποία θέλετε να κεντράρετε τον τίτλο σας. Σε αυτήν την περίπτωση, θα επισημάνουμε από το Α1 έως το Ε1, στο κέντρο του τίτλου μας στην επάνω σειρά.

Κάντε κλικ στο header “Home” στην κορδέλα και κάντε κλικ στην επιλογή “Merge & Center”. Το κείμενό σας πρέπει τώρα να είναι στο κέντρο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις τεχνικές για να προσθέσετε γρήγορα headers στα spreadsheets του Excel! Ελπίζουμε να σας φανούν χρήσιμες!

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS