ΑρχικήsecurityΣκωτία: Η αστυνομία θα ιδρύσει Κέντρο Αριστείας Κυβερνοεγκλήματος!

Σκωτία: Η αστυνομία θα ιδρύσει Κέντρο Αριστείας Κυβερνοεγκλήματος!

Στην Σκωτία, η αστυνομία πρόκειται να δημιουργήσει ένα Κέντρο Αριστείας Κυβερνοεγκλήματος, που θα στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα εργάζεται με σκοπό να βοηθήσει στην καταπολέμηση εγκλημάτων και αδικημάτων στον κυβερνοχώρο, όπως για παράδειγμα η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, η απάτη και η ανταλλαγή άσεμνων και επίμαχων φωτογραφιών.

Όπως ανέφερε το BBC, το Κέντρο Αριστείας Κυβερνοεγκλήματος που ετοιμάζει η αστυνομία της Σκωτίας θα έχει τουλάχιστον 150 εξειδικευμένα άτομα στο δυναμικό του, συγκεντρώνοντας 100 αστυνομικούς που ήδη εργάζονται πάνω στον τομέα του κυβερνοεγκλήματος και 50 επιπλέον υπαλλήλους. Η στρατηγική θα τεθεί ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου της αστυνομικής αρχής της Σκωτίας μέσα στη βδομάδα.

Σκωτία αστυνομία

Ο Malcolm Graham, αναπληρωτής επικεφαλής αστυνομικός, δήλωσε πως η φύση του εγκλήματος αλλάζει και επομένως πρέπει να αλλάξει μαζί του και η στρατηγική που ακολουθεί η αστυνομία της Σκωτίας. Ο διαδικτυακός “κόσμος” γίνεται όλο και μεγαλύτερο μέρος της πρώτης γραμμής της αστυνόμευσης. Ο Graham πρόσθεσε ακόμη πως εκτός από την ασφάλεια των ανθρώπων στους δρόμους, οι αξιωματικοί και το προσωπικό διατηρούν τα παιδιά ασφαλή στους υπολογιστές και τα smartphone τους σε κάθε κοινότητα στη Σκωτία.

Επιπλέον, ο Jake Moore, ειδικός στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στην ESET και πρώην μέλος της Ψηφιακής Ιατροδικαστικής Μονάδας της Αστυνομίας του Ντόρσετ, επεσήμανε πως οι ψηφιακές εξετάσεις με ηλεκτρονικά στοιχεία έχουν γίνει μέρος των καθημερινών ερευνών, ωστόσο η αστυνομία αντιμετωπίζει τεράστιους περιορισμούς, όπως για παράδειγμα η έλλειψη οικονομικών πόρων.

Κέντρο Αριστείας Κυβερνοεγκλήματος

Ο Moore σημείωσε ακόμη πως εδώ και καιρό έχει παρατηρηθεί μια αργή ανάκαμψη στην άνοδο του κυβερνοεγκλήματος, και ως εκ τούτου είναι εντυπωσιακό να πρωτοστατεί η Σκωτία σε αυτόν τον κλάδο. Η αναγνώριση αυτής της αλλαγής είναι το πρώτο βήμα, αλλά η πραγματική απόδειξη είναι το τί μπορεί να πετύχει η δύναμη με αυτούς τους πόρους. Η πανδημία του COVID-19 και τα επακόλουθα lockdowns έχουν οδηγήσει σε μία απότομη αύξηση των κυβερνοεγκλημάτων, επομένως, σύμφωνα με τον Moore, είναι απίθανο να σημειωθεί πτώση στο επίπεδο των διαδικτυακών αδικημάτων, τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει σε καθημερινή βάση η αστυνομία.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS