ΑρχικήinetΕταιρείες αναζητούν προσωπικό IT εν μέσω COVID-19!

Εταιρείες αναζητούν προσωπικό IT εν μέσω COVID-19!

Πολλές εταιρείες αναζητούν προσωπικό IT, σε μία προσπάθεια να προσαρμοστούν και να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η απομακρυσμένη εργασία εν μέσω COVID-19.

Οι προσλήψεις στο Λονδίνο έχουν μειωθεί σημαντικά ενόψει του Κορωνοϊού COVID-19, ιδιαίτερα σε τομείς όπως το λιανικό εμπόριο και οι κατασκευές. Οι εταιρείες καλούνται να επανεξετάσουν ή και να αναθεωρήσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και τις αντίστοιχες διαδικασίες, προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, με αποτέλεσμα να αναζητούν όλο και περισσότερο προσωπικό IT για να εργαστεί στα νέα τους projects. Δεδομένου ότι ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων δουλεύει εξ αποστάσεως, κάποιος πρέπει να είναι σε θέση να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν προβλήματα, πράγμα που συνεπάγεται πρόσληψη νέου προσωπικού τεχνικής υποστήριξης.

Έτσι, οι θέσεις εργασίας πάνω στον τομέα της τεχνολογίας, οι οποίες διατηρήθηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό, σε σύγκριση με εκείνες που αφορούν άλλους τομείς, αντιπροσωπεύουν τώρα το μεγαλύτερο μέρος των προσλήψεων στο Λονδίνο, σύμφωνα με έκθεση της Ένωσης Επαγγελματικών Επιτελείων Εταιρειών (APSCo). Οι θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας αποτελούν αυτήν την περίοδο το 35% όλων των κενών θέσεων εργασίας, δήλωσε η APSCo. Υπό κανονικές συνθήκες, το ποσοστό αυτό θα ανερχόταν το πολύ στο 15%.


Οι πέντε κορυφαίες ειδικότητες σε ολόκληρο το Λονδίνο σχετίζονται με τον κλάδο του IT. Στην κορυφή βρίσκονται οι προγραμματιστές και οι μηχανικοί λογισμικού, ενώ ακολουθούν οι ειδικοί στον τομέα του IT management των υποδομών. Οι ειδικοί στον τομέα της πληροφορικής, οι αναλυτές και το προσωπικό τεχνικής υποστήριξης έχουν επίσης μεγάλη ζήτηση, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, καθώς θα μπορούν να συμβάλλουν στην υποστήριξη του μεγάλου αριθμού εργαζομένων που δουλεύει από το σπίτι.

Η Ann Swain, Διευθύνων Σύμβουλος της APSCo, δήλωσε πως το γεγονός ότι οι προσλήψεις στον τομέα της πληροφορικής συνεχίζονται σε σημαντικό βαθμό, είναι ίσως απροσδόκητο, λαμβάνοντας υπόψη την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη των επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων να υιοθετήσουν την απομακρυσμένη εργασία. Η έκθεση της APSCo σημείωσε επίσης ότι οι προσλήψεις στον τομέα του μάρκετινγκ συνεχίζουν να διατηρούνται, πράγμα που εξαρτάται έως έναν βαθμό από το κατά πόσο οι επιχειρήσεις επιθυμούν να αυξήσουν τις δραστηριότητες στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ και των επικοινωνιών. Τέλος, η έκθεση επεσήμανε πως τώρα που πολλοί εργάζονται από το σπίτι, η πρόκληση να διατηρηθούν οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι απασχολημένοι και να λειτουργούν ως συνεκτική μονάδα, είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS