ΑρχικήHow ToVPN: Τί είναι και πώς το χρησιμοποιούμε στην απομακρυσμένη εργασία;

VPN: Τί είναι και πώς το χρησιμοποιούμε στην απομακρυσμένη εργασία;

Αυτή την περίοδο, πολλές κυβερνήσεις έχουν προβεί στη λήψη αυστηρών και εντατικών μέτρων σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια πανδημία του Κορωνοϊού. Ένα από αυτά τα μέτρα είναι το lockdown και η επακόλουθη τηλεργασία. Έτσι, οι άνθρωποι καταφεύγουν στην απομακρυσμένη εργασία, βασιζόμενοι στην τεχνολογία, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το οικιακό δίκτυο. Αυτή η κατάσταση αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για την δράση κυβερνοεγκληματιών, δεδομένου ότι υπάρχει τεράστια πιθανότητα παραβίασης δεδομένων, αφού τα περισσότερα οικιακά δίκτυα δεν έχουν συνήθως το ίδιο επίπεδο ασφαλείας με τους εργασιακούς χώρους. Είναι γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων δεν έχει επίγνωση όλων των πιθανών απειλών που κρύβονται εκεί έξω, ενώ ο Κορωνοϊός έχει επιφέρει τεράστια αύξηση του ποσοστού εκείνων που καταφεύγουν στην χρήση ιδιωτικών δικτύων (VPN) για να εξασφαλίσουν την προστασία τους κατά την απομακρυσμένη εργασία. Ο πάροχος VPN RusVPN ανέφερε ότι η παγκόσμια χρήση της VPN τεχνολογίας του έχει αυξηθεί ραγδαία το τελευταίο διάστημα. Ένα εταιρικό VPN επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται με ένα εταιρικό δίκτυο για ασφαλή μεταφορά και λήψη αρχείων, δεδομένων και εφαρμογών από οπουδήποτε, στη συγκεκριμένη περίπτωση από το σπίτι των εργαζομένων – χρηστών.

Τί είναι το VPN;
Το VPN (Virtual Private Network) είναι ένα δίκτυο που χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο δημόσια τηλεπικοινωνιακή υποδομή, όπως το Διαδίκτυο, και δίνει τη δυνατότητα σε απομακρυσμένα γραφεία ή σε χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ένα κεντρικό οργανωτικό δίκτυο. Ένα VPN συνήθως απαιτεί από τους απομακρυσμένους χρήστες του δικτύου πιστοποίηση, και συχνά ασφαλίζει τα δεδομένα με τεχνολογίες κρυπτογράφησης για να εμποδιστεί η διάδοση ιδιωτικών πληροφοριών σε μη εξουσιοδοτημένους τρίτους χρήστες. Έτσι, μπορείτε να συνδεθείτε μέσω ενός VPN χωρίς να έχει σημασία το δίκτυο στο οποίο βρίσκεστε και θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα της εταιρείας σας σαν να ήσασταν εκεί.

Πώς χρησιμοποιούμε το VPN για να δουλέψουμε από το σπίτι;
Η χρήση ενός VPN στο PC εργασίας σας είναι μια άλλη μέθοδος ασφαλείας που πρέπει να ακολουθηθεί. Το VPN παράγει μια κρυπτογραφημένη εικονική σήραγγα για όλες τις δραστηριότητες που περνούν μεταξύ του οικιακού δικτύου και του εταιρικού δικτύου, παρέχοντας προστασία από παρεμβολές εισβολέων. Σε περίπτωση που μια ομάδα IT αποτυγχάνει να εγκαταστήσει ένα VPN client, μπορεί πάντα να διασφαλίσει το δίκτυο WiFi ή μεμονωμένες συσκευές, κάνοντας συνδρομή για μια αξιόπιστη υπηρεσία VPN επί πληρωμή. Δεδομένου ότι πρόσφατα σημειώθηκε απότομη αύξηση του όγκου των ατόμων που καταφεύγουν στην απομακρυσμένη εργασία, είναι αναγκαίο οι επιχειρήσεις και οι υπάλληλοί τους να βεβαιώνονται ότι είναι ασφαλείς κατά την σύνδεσή τους. Υπάρχουν διάφορα μέτρα που μπορούν να λάβουν οι εταιρείες ασφαλείας για να βεβαιωθούν ότι τα δίκτυα VPN είναι αξιόπιστα. Έτσι, εάν εσείς και οι συνεργάτες σας δουλεύετε από το σπίτι, βεβαιωθείτε ότι όλοι χρησιμοποιείτε ένα ασφαλές VPN με έλεγχο ταυτότητας στα δεδομένα στα οποία έχετε πρόσβαση. Μπορείτε επίσης να χωρίσετε το tunneling, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ένα ασφαλές VPN για συνδέσεις που σχετίζονται με την δουλειά, αλλά ταυτόχρονα να χρησιμοποιούν το δικό τους οικιακό δίκτυο για δραστηριότητες που δεν συνδέονται με την δουλειά. Έτσι, μπορούν εύκολα να δουλέψουν από το σπίτι χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα με το δίκτυο.

Γιατί χρειαζόμαστε VPN;
Το VPN διευκολύνει την απομακρυσμένη εργασία, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην ανησυχούν για προβλήματα δικτύου ή τυχόν απειλές. Για παράδειγμα, το RusVPN παρέχει την κατάλληλη προστασία της ιδιωτικότητας έτσι ώστε όλη η επιχείρησή σας να κρυπτογραφείται και να προωθείται σε εσάς μέσω ασφαλούς σύνδεσης. Έχει επίσης μια σταθερή σύνδεση, επομένως, εκατοντάδες αξιόπιστοι servers εφαρμόζουν σταθερή πρόσβαση στο Διαδίκτυο από οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη. Επίσης, όλη η διαδικτυακή σας κίνηση είναι κρυπτογραφημένη, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασης, των συνομιλιών κτλ. Επιπλέον, εξασφαλίζει 100% ασφαλείς συνδέσεις και ανώνυμη περιήγηση. Ακόμη, έχει την ανώτερη ταχύτητα και διακρίνεται από την εξαιρετική του ποιότητα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το RusVPN υποστηρίζει οποιαδήποτε συσκευή όπως είναι τα κινητά, τα tablets και οι υπολογιστές.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS