Παρασκευή, 10 Απριλίου, 05:48
Αρχική security Άμεσα update το Firepower Management Center της Cisco

Άμεσα update το Firepower Management Center της Cisco

ciscoΗ πολυεθνική εταιρία Cisco Systems παροτρύνει τους πελάτες να αναβαθμίσουν το λογισμικό Firepower Management Center λόγω ενός σοβαρού σφάλματος που εντοπίστηκε και που οι χάκερς θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν μέσω του Διαδικτύου.

Το σφάλμα βρέθηκε (όπως και πολλά άλλα σφάλματα της Cisco) στη διαδικτυακή διεπαφή διαχείρισης (web-based management interface) του λογισμικού της. Το συγκεκριμένο σφάλμα είναι τόσο σοβαρό ώστε οι διαχειριστές θα πρέπει να κάνουν ενημέρωση το συντομότερο δυνατόν χωρίς καθυστέρηση. Η ευπάθεια που εντοπίζεται προκαλείται από ένα σφάλμα στον τρόπο με τον οποίο το λογισμικό της Cisco χειρίζεται τα θέματα ελέγχου ταυτότητας του Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) από έναν εξωτερικό server ελέγχου ταυτότητας. Οι χάκερς θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν το σφάλμα στέλνοντας ειδικά επεξεργασμένα HTTP requests στη συσκευή.χάκερς εκμεταλλεύονται σφάλμα λογισμικού update

Οι συσκευές που έχουν ρυθμιστεί ώστε να πιστοποιούν τους χρήστες της web διεπαφής μέσω ενός εξωτερικού server LDAP, παρουσιάζουν ευπάθεια. Η Cisco προτείνει στους διαχειριστές να μεταβούν στο “System> Users> External Authentication” για να δουν αν έχει ρυθμιστεί για εξωτερικό έλεγχο ταυτότητας LDAP.

Ο τρόπος με τον οποίο οι πελάτες θα διορθώσουν το πρόβλημα θα εξαρτηθεί από την έκδοση του Firepower Management Center (FMC) που έχουν.

Δεν υπάρχει κάποια μόνιμη λύση, αλλά ορισμένα patches για τις περισσότερες νέες εκδόσεις του FMC ενώ έχουν προγραμματιστεί και εκδόσεις συντήρησης που αντιμετωπίζουν το σφάλμα.

Οι πελάτες μπορούν να εγκαταστήσουν μια ενημέρωση κώδικα είτε μέσω της αναβάθμισης μιας τυπικής έκδοσης είτε μέσω της εγκατάστασης ενός hotfix patch.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την Cisco, αυτό το σφάλμα που εντοπίστηκε δεν επηρεάζει το Cisco Adaptive Security Appliance (ASA) Software ή το Cisco Firepower Threat Defense Software.

Αυτό το κρίσιμο σφάλμα του FMC ακολουθεί τις ενημερώσεις που έγιναν πρόσφατα διαθέσιμες για την αντιμετώπιση τριών σοβαρών σφαλμάτων που επηρεάζουν το Cisco Data Center Network Manager software(DCNM).

Τέλος, η Cisco ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει καμιά κακόβουλη χρήση των σφαλμάτων παρά το γεγονός ότι ο εμπειρογνώμονας που ανέλαβε να εξετάσει το σφάλμα δήλωσε ότι το σφάλμα έχει εκδώσει proof-of-concept exploit code.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...