ΑρχικήsecurityΗ πρώτη σύλληψη για κακόβουλη χρήση του Coinhive library

Η πρώτη σύλληψη για κακόβουλη χρήση του Coinhive library

Οι δημόσιες αρχές της Ιαπωνίας καταδίκασαν για πρώτη φορά έναν χρήστη του Coinhive Javascript library για κακόβουλη χρήση.

Coinhive first ever arrest

Σύμφωνα με τα τοπικά νέα, ο δικαστής καταδίκασε τον εικοσιτετράχρονο Yasuda σε φυλάκιση ενός έτους αλλά ανέστειλε την ποινή για τρία χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι ο Yasuda θα παραμείνει ελεύθερος, αλλά εάν παραβεί τον νόμο τα επόμενα τρία χρόνια, θα υποστεί την 12μηνη φυλάκιση.

Ο Yasuda συνελήφθη πριν μερικούς μήνες, και σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, εκτελούσε παράνομη λειτουργία του Coinhive κώδικα σε υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών μεταξύ του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου του 2018.

Η αστυνομία δεν αποκάλυψε περαιτέρω στοιχεία για τον τρόπο με τον οποία μόλυνε τα συστήματα, αλλά το Bitcointalk που μίλησε με τον δικηγόρο του Yasuda, ανακοίνωσε ότι ο κώδικας ήταν ενσωματωμένος σε ένα hack που είχε δημιουργήσει ο Yasuda, και παρείχε για δωρεάν λήψη.

Οι αρχές αναφέρουν ότι το αρχείο το κατέβασαν παραπάνω από 90 χρήστες, και το κέρδος που έβγαλε ο Yasuda από τα θύματα του ήταν 45 περίπου δολάρια σε Monero.

“Ο κατηγορούμενος μετάνιωσε για την κίνηση του” δήλωσε ο δικαστής που ανέλαβε την υπόθεση.

Η Ιαπωνία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταδικάζει την χρήση του Coinhive library. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από τον Σεπτέμβριο του 2017 και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες ιστότοπων να κάνουν mine κρυπτονομίσματα για όση ώρα έχουν ανοιχτές τις σελίδες τους οι επισκέπτες. Το Coinhive έχει χρησιμοποιηθεί από μεγάλο αριθμό malware οπότε θεωρείται κακόβουλη υπηρεσία, ειδικά σε ιστότοπους που ο χρήστης δεν γνωρίζει την ύπαρξη του.

Είναι πιθανό να ακολουθήσουν και άλλες καταδίκες καθώς τον περασμένο μήνα μια ομάδα από 16 υπόπτους συλλήφθηκε και ανακρίθηκε, αφού εγκαθιστούσε mining κώδικα σε πλήθος υπολογιστών από internet cafe.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS