Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν
infosec

Hacked από Ινδούς το website του Υπουργείου Εξωτερικών του Πακιστάν

Εν μέσω έντονων εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν μετά από τη θανατηφόρα επίθεση Pulwama στις 14 Φεβρουαρίου, το Σάββατο, ο...
Read More
infosec

Η Google προσπαθεί να προστατεύσει το password σας από hackers

Οι μαζικές παραβιάσεις των password είναι πάρα πολύ συνηθισμένες αυτές τις μέρες. Γι’ αυτό η Google προσπαθεί να επιδιορθώσει το...
Read More
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
Latest Posts

Intel: Σταματάει το 5G Modem Project αφού δεν έκλεισε συμφωνία με το iPhone του 2020

Μια νέα έκθεση δείχνει ότι η Apple μπορεί να παραιτηθεί από τη συνεργασία της με την Intel για μόντεμ iPhone 5G, καθώς η γιγαντιαία εταιρεία διερευνά άλλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας τσιπ.

Intel

Η Ισραηλινή ιστοσελίδα CTech γράφει ότι η Intel έχασε τη σύμβαση για την παροχή μόντεμ 5G στην Apple για την γενιά iPhone του 2020, οπότε η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει  πλήρως το έργο, μεταφέροντας ολόκληρη την ομάδα σε άλλα τμήματα.

Το γεγονός ότι η Apple εξετάζει εναλλακτικές λύσεις δεν είναι κάτι καινούργιο, η απόσυρση των τσιπ της Intel τόσο γρήγορα είναι σίγουρα μια έκπληξη και η σημερινή απόφασή της να σταματήσει την ανάπτυξη του μόντεμ δείχνει την κλίμακα του αντίκτυπου που θα μπορούσαν να έχουν συγκεκριμένες επιχειρήσεις χάνοντας μια σύμβαση με την Apple.

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν μέχρι τώρα έδειχναν ότι η Apple ενδιαφέρεται περισσότερο να υπογράψει μια συμφωνία μόντεμ με την MediaTek. Με τις συμβάσεις για τις γενιές του iPhone 2018 και 2019 να έχουν ήδη υπογραφεί, η Apple εξέταζε άλλους προμηθευτές ξεκινώντας από το 2020, ως επί το πλείστον σε μια προσπάθεια να κερδίσει περισσότερο χρόνο μέχρι να αναπτύξει το δικό της chipset.

Ενώ δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα μπορούσε να πάρει κάτι τέτοιο, η MediaTek φαίνεται να είναι μόνο μια προσωρινή εναλλακτική λύση σε σχέση με την Intel και την Qualcomm. Η γενιά iPhone 2018 θα χρησιμοποιεί μάρκες και από τις δύο εταιρείες, αλλά η Apple σχεδιάζει πιο ενεργά να εγκαταλείψει τη συνεργασία της με την Qualcomm, δεδομένης της νομικής διαμάχης στην οποία εμπλέκονται και οι δύο εταιρείες.

Αν και η Intel θα μπορούσε να παραμείνει ο μοναδικός προμηθευτής μόντεμ στην περίπτωση που η Qualcomm εγκαταλειφθεί, η Apple αναζητεί και άλλες επιλογές και η MediaTek φαίνεται να είναι το επόμενο βήμα για την εταιρεία.

Προφανώς, πολλά θα μπορούσαν να αλλάξουν μέχρι τη γενιά iPhone του 2020, αλλά η Apple φαίνεται να ενδιαφέρεται πολύ για τη μείωση της εξάρτησης από τρίτους προμηθευτές. Περισσότερο από το 70 τοις εκατό της σειράς iPhone θα χρησιμοποιούσε Intel LTE μάρκες φέτος, με το μερίδιο της Qualcomm να μειώνεται σταδιακά καθώς προχωρούμε προς τη σειρά 2019.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *