Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809
infosec

Τι νέο υπάρχει στην ενημέρωση KB4471332 των Windows 10 1809

Η Microsoft διαθέτει μία ακόμα ενημέρωση για τα Windows 10 1809 (Οκτωβρίου 2018) και αυτή είναι η δεύτερη ενημέρωση που...
Read More
infosec

Hacker εισέβαλε στο DNS του Linux.org!

Hacker κατάφερε να εισβάλλει στο DNS του Linux.org και να κατευθύνει το domain σε άλλο server με αποτέλεσμα να εμφανίζεται...
Read More
infosec

Το Google Plus τερματίζεται νωρίτερα, μετά από νέο σφάλμα που εκθέτει δεδομένα χρηστών

Εβδομάδες μετά την ανακοίνωσή της ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του Google Plus, η Google λέει ότι θα επιταχύνει αρκετά...
Read More
infosec

Google+: Νέο data bug επηρέασε 52,5 εκατομμύρια χρήστες!

Το Google+, η social media πλατφόρμα της Google, υπέστη τη δεύτερη παραβίαση δεδομένων μέσα σε τρεις μήνες και ως αποτέλεσμα θα καταργηθεί πλήρως...
Read More
infosec

Phase change memory: Βιολογικός ιός σε υπερυπολογιστές

Επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πρωτοποριακό τρόπο να κάνουν τους υπολογιστές πιο γρήγορους με έναν ιό διαφορετικό από αυτούς που έχουμε συνηθίσει,...
Read More
Latest Posts

Intel: Σταματάει το 5G Modem Project αφού δεν έκλεισε συμφωνία με το iPhone του 2020

Μια νέα έκθεση δείχνει ότι η Apple μπορεί να παραιτηθεί από τη συνεργασία της με την Intel για μόντεμ iPhone 5G, καθώς η γιγαντιαία εταιρεία διερευνά άλλες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας τσιπ.

Intel

Η Ισραηλινή ιστοσελίδα CTech γράφει ότι η Intel έχασε τη σύμβαση για την παροχή μόντεμ 5G στην Apple για την γενιά iPhone του 2020, οπότε η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει  πλήρως το έργο, μεταφέροντας ολόκληρη την ομάδα σε άλλα τμήματα.

Το γεγονός ότι η Apple εξετάζει εναλλακτικές λύσεις δεν είναι κάτι καινούργιο, η απόσυρση των τσιπ της Intel τόσο γρήγορα είναι σίγουρα μια έκπληξη και η σημερινή απόφασή της να σταματήσει την ανάπτυξη του μόντεμ δείχνει την κλίμακα του αντίκτυπου που θα μπορούσαν να έχουν συγκεκριμένες επιχειρήσεις χάνοντας μια σύμβαση με την Apple.

Οι φήμες που κυκλοφορούσαν μέχρι τώρα έδειχναν ότι η Apple ενδιαφέρεται περισσότερο να υπογράψει μια συμφωνία μόντεμ με την MediaTek. Με τις συμβάσεις για τις γενιές του iPhone 2018 και 2019 να έχουν ήδη υπογραφεί, η Apple εξέταζε άλλους προμηθευτές ξεκινώντας από το 2020, ως επί το πλείστον σε μια προσπάθεια να κερδίσει περισσότερο χρόνο μέχρι να αναπτύξει το δικό της chipset.

Ενώ δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα μπορούσε να πάρει κάτι τέτοιο, η MediaTek φαίνεται να είναι μόνο μια προσωρινή εναλλακτική λύση σε σχέση με την Intel και την Qualcomm. Η γενιά iPhone 2018 θα χρησιμοποιεί μάρκες και από τις δύο εταιρείες, αλλά η Apple σχεδιάζει πιο ενεργά να εγκαταλείψει τη συνεργασία της με την Qualcomm, δεδομένης της νομικής διαμάχης στην οποία εμπλέκονται και οι δύο εταιρείες.

Αν και η Intel θα μπορούσε να παραμείνει ο μοναδικός προμηθευτής μόντεμ στην περίπτωση που η Qualcomm εγκαταλειφθεί, η Apple αναζητεί και άλλες επιλογές και η MediaTek φαίνεται να είναι το επόμενο βήμα για την εταιρεία.

Προφανώς, πολλά θα μπορούσαν να αλλάξουν μέχρι τη γενιά iPhone του 2020, αλλά η Apple φαίνεται να ενδιαφέρεται πολύ για τη μείωση της εξάρτησης από τρίτους προμηθευτές. Περισσότερο από το 70 τοις εκατό της σειράς iPhone θα χρησιμοποιούσε Intel LTE μάρκες φέτος, με το μερίδιο της Qualcomm να μειώνεται σταδιακά καθώς προχωρούμε προς τη σειρά 2019.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *