ΑρχικήReviewsΤο πρώτο Snapdragon Chip της Qualcomm για Windows 10 PCs

Το πρώτο Snapdragon Chip της Qualcomm για Windows 10 PCs

WindowsΤον τελευταίο καιρό, οι υπολογιστές Always-Connected κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Αυτές οι συσκευές τρέχουν Windows και βασίζονται στην αρχιτεκτονική επεξεργαστών Arm. Πρόσφατα, η εταιρεία ανακοίνωσε τα τελευταία της σχέδια σχετικά με την αρχιτεκτονική των επεξεργαστών της, για την τροφοδοσία των υπολογιστών Always-Connected.

Η Qualcomm ανακοίνωσε στο Computex 2018 την πρώτη πλατφόρμα Snapdragon για φορητές συσκευές, που προορίζεται για υπολογιστές που τρέχουν Windows 10 on Arm και ως επί το πλείστον συσκευές 2 σε 1.

Στην ουσία δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Το Snapdragon 850 διαθέτει επίσης τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Kryo 385, αλλά με αυξημένη ταχύτητα 2.96Ghz, που το κάνει περίπου 30% ταχύτερο στη συνολική του απόδοση. Το chip προσφέρει επίσης περίπου τριπλάσια βελτίωση στην απόδοση του AI.

Το ενσωματωμένο μόντεμ X20 στο Snapdragon 850 θα μπορούσε να προσφέρει ταχύτητες περίπου 1,2Gbps. Έρχεται με υποστήριξη για οθόνες HDR και εγγραφή βίντεο σε ανάλυση 4K.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που θα σας εντυπωσιάσει είναι η υποστήριξη που προσφέρει για διάρκεια ζωής μπαταρίας έως και 25 ώρες. Όμως, σε πραγματικές συνθήκες οι ώρες μπορεί να διαφέρουν.

Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ένα πολύ καλό χαρακτηριστικό, τη στιγμή που ένας μέσος φορητός υπολογιστής Intel, έχει διάρκεια ζωής μπαταρίας περίπου 5-6 ώρες. Επίσης, μια μπαταρία που μπορεί να διαρκέσει 25 ώρες, είναι σχεδόν ισοδύναμη με ένα smartphone στις μέρες μας.

Το τελευταίο SoC (System-On-Chip) λοιπόν, αποτελεί μια βελτίωση του Snapdragon 835, με διάφορες αλλαγές λογισμικού που έγιναν για να το κάνουν καλύτερο για τα Windows 10. Αυτές οι συσκευές “Always On, Always Connected” πρέπει να μπορούν να τρέχουν ισχυρές εφαρμογές όπως το Adobe Photoshop.

Η Qualcomm δήλωσε ότι οι υπολογιστές Always Connected που τροφοδοτούνται από το Snapdragon 850 αναμένεται να φτάσουν αργότερα μέσα στο έτος. Η Samsung είναι ένας από τους κατασκευαστές συσκευών που εργάζονται τη δεδομένη στιγμή πάνω σε μια συσκευή 2 σε 1 που τροφοδοτείται από το Snapdragon  850.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS