ΑρχικήinetΝέοι επεξεργαστές Arm για Windows 10 laptop και κορυφαία smartphones

Νέοι επεξεργαστές Arm για Windows 10 laptop και κορυφαία smartphones

ArmΤα Arm-based Windows laptops, ενδέχεται να αποκτήσουν τις δυνατότητες μπαταρίας που οι χρήστες πάντα ήθελαν.

Εάν όλα πάνε καλά για την Βρετανική εταιρεία πίσω από την αρχιτεκτονική Arm, τα νέα chip θα μπορούσαν να αποκτήσουν την ίδια επιτυχία στους υπολογιστές όπως αυτή που έχουν στα smartphone.

Η Arm ανακοίνωσε πρόσφατα τα νέα CPU Cortex-A76, GPU Mali-G76 και Mali-76 VPU, που έχουν σχεδιαστεί για να τροφοδοτούν τη νέα γενιά υπολογιστών, με την ονομασία Always Connected PCs και τρέχουν Windows 10 on Arm.

Ο επεξεργαστής Cortex-A76 βασίζεται στην τεχνολογία DynamIQ της Arm και προσφέρει 35% μεγαλύτερη απόδοση και βελτιωμένη απόδοση ενέργειας κατά 40%, σε σχέση με το Cortex-A75 που κυκλοφόρησε πέρυσι. Εκτός από αυτό, προσφέρει περίπου 4 φορές περισσότερο κέρδος στην απόδοση υπολογισμών, για τον καλύτερο χειρισμό του AI και της μηχανικής εκμάθησης.

Η Arm έχει σημειώσει σημαντικές βελτιώσεις και στο τμήμα γραφικών. Η εταιρεία λέει ότι το νέο GPU Mali-G76 μπορεί να προσφέρει περίπου 30% βελτίωση στις επιδόσεις και την αποδοτικότητα ισχύος. Κατά τη διεκπεραίωση εργασιών μηχανικής εκμάθησης, είναι περίπου 2,7 φορές καλύτερο από το Mali-G72.

Επιπλέον, ο νέος επεξεργαστής βίντεο Mali-V76 μπορεί να αποκωδικοποιήσει και να αναπαράγει ταινίες 8K UHD με ταχύτητα 60fps. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παρακολουθήσετε τέσσερις αγώνες σε 4K ή να καταγράψετε μια ολόκληρη τηλεδιάσκεψη. Μειώστε την ανάλυση σε 1080p και μπορείτε να απολαύσετε μέχρι και 16 ταυτόχρονα streams.

Εάν μέσα στα επόμενα χρόνια, η εταιρεία καταφέρει να επιτύχει επίπεδο απόδοσης που να μπορεί να ανταγωνιστεί αυτά που προσφέρουν η Intel και η AMD, θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στην αγορά των Windows PC καθώς και των flagship smartphone.

Η Arm μπορεί να γίνει ο νέος “βασιλιάς” στον τομέα των επεξεργαστών, καθώς δεν είναι μόνο η Microsoft που την υποστηρίζει. Υπάρχουν φήμες ότι η Apple εργάζεται επίσης πάνω σε μια συσκευή με την ονομασία Project Star, που πιθανώς θα είναι ένα Arm-based MacBook με οθόνη αφής.

Θα ήταν υπέροχο αν μπορούσαμε να έχουμε συσκευές που δεν θα χρειάζονται φόρτιση τόσο συχνά, αλλά αρκετά ισχυρές για να τρέχουν απαιτητικές εφαρμογές.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS