ΑρχικήsecurityCryptojacking: Πως δεν θα γίνεις πλούσιος το 2018

Cryptojacking: Πως δεν θα γίνεις πλούσιος το 2018

Σύμφωνα με το Braunschweig University of Technology της Γερμανίας, το cryptojacking, δηλαδή η υποκλοπή υπολογιστικής δύναμης για Mining κρυπτονομισμάτων, αποδεικνύεται να είναι ευρέως διαδεδομένη, αλλά όχι και τόσο αποδοτική ως προς τα έσοδα που παράγει.

cryptojacking

Σε μια έρευνα που διεξάχθηκε από τους ερευνητές Marius Musch, Christian Wressnegger Martin Johns και Konrad Rieck, ανέλυσε και απέδειξε ότι 1 στα 500 πιο γνωστά site (Alexa Ranks) διατηρεί cryptojacking κώδικα.

Ενώ κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin βασίζονται στην δύναμη του επεξεργαστή για να λύνουν τα «παζλ» του κάθε block,  νομίσματα όπως το Monero ή το Bytecoin βασίζονται στα αποθέματα μνήμης. Έτσι καθώς ο μέσος υπολογιστής δεν μπορεί να συγκριθεί με τις κάρτες γραφικών ή τα ASICs που παράγουν έναν πολύ μεγάλο αριθμό από Hashes, το ενδιαφέρον έχει πλέον στραφεί στο Monero και στο πως ο ιδιοκτήτης του κάθε site θα χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό των επισκεπτών του.

Ο κύριος κώδικας που συνάτταμε στα site είναι του CoinHive, και ο κώδικας υπάρχει στα site είτε επειδή ο ιδιοκτήτης τον έχει βάλει επίτηδες, ή επειδή το site έχει παραβιαστεί από hackers. Έτσι όταν κάποιος επισκέπτης φορτώσει το site, αυτόματα ξεκινάει και «λύνει» κάποιες πράξεις, φέρνοντας συνήθως τον επεξεργαστή του σε 100% χρήση.

Θεωρητικά θα μπορούσε να δουλέψει, αλλά πρακτικά τα μειονεκτήματα είναι περισσότερα από τα πλεονεκτήματα. Παίρνοντας σαν παράδειγμα το Pornhub, μια σελίδα με 81 εκατομμύρια επισκέψεις ημερησίως, θα μπορούσε μέσω των χρηστών του να βγάζει περισσότερα από 200 Monero την ημέρα, περίπου 20.000 ευρώ (με την σημερινή ισοτιμία 1xmr=92ευρω), δηλαδή πολύ λιγότερα έσοδα από αυτά που βγάζει από τις διαφημίσεις (περίπου 80.000$).

Τέλος είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι όσο εκτελείται ο κώδικας του CoinHive, ο υπολογιστής του επισκέπτη τείνει να κολλάει, πράγμα που κάνει την εμπειρία του χρήστη αρνητική.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS