Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez
infosec

Instagram: Bug επηρεάζει τους λογαριασμούς των Kylie Jenner, Ariana Grande και Selena Gomez

Bug στο Instagram κατέστησε τους λογαριασμούς της Kylie Jenner και των τραγουδιστριών Ariana Grande και Selena Gomez κατά 3 εκατομμύρια...
Read More
infosec

Κακόβουλα αρχεία Windows EXE μολύνουν τους χρήστες macOS

Ερευνητές ασφαλείας, ανακάλυψαν πολλά αρχεία Windows EXE, που χρησιμοποιούν κακόβουλα payloads για να μολύνουν τους χρήστες macOS με infostealers και...
Read More
infosec

Πώς ένα VPN βοηθά στην προστασία της ιδιωτικότητάς σας στο διαδίκτυο

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται ότι εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες παραβιάζονται ενώ ταυτόχρονα οι πάροχοι υπηρεσιών στο διαδίκτυο έχουν την...
Read More
infosec

Η ενημέρωση του For Honor διορθώνει πολλά σφάλματα του παιχνιδιού

Την Τετάρτη, η Ubisoft κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του For Honor update - 2.05. Οι πληροφορίες για το patch, αποκαλύπτουν...
Read More
infosec

Microsoft: Το Patch ασφαλείας της Τρίτης, για το Φεβρουάριο του 2019

Η Microsoft εξέδωσε την Τρίτη μια σειρά από ενημερώσεις για τη διόρθωση τουλάχιστον 70 διαφορετικών ευπαθειών ασφαλείας σε Windows και λογισμικό....
Read More
Latest Posts

Hacker μολύνει 170.000 MikroTik router με το library του CoinHive

Ερευνητές ασφαλείας ξεσκέπασαν μια τεραστίων διαστάσεων cryptojacking καμπάνια που έχει ως στόχο τα router της Mikrotik, τα οποία μολύνει με το mining script του CoinHive. Η καμπάνια φαίνεται να ξεκίνησε από την Βραζιλία σαν δοκιμαστικό στάδιο, και στην συνέχεια εξαπλώθηκε σε Mikrotik routers σε όλο τον κόσμο.

MikroTik coinhive router infected

Ο πρώτος που εντόπισε την επίθεση ήταν ένας Βραζιλιάνος ερευνητής που στο Twitter έχει το όνομα MalwareHunterBR, αλλά καθώς η καμπάνια έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις μολύνοντας ολοένα και περισσότερα router, τράβηξε την προσοχή και άλλων ερευνητών.

Σε μια αναφορά της TrustWave σχετικά με την καμπάνια, αναφέρεται ότι ο hacker κατάφερε να μολύνει περίπου 72.00 router μόνο στην Βραζιλία κατά την δοκιμαστική περίοδο.

Η επίθεση επιτυγχάνεται με μια ευπάθεια που ανακαλύφθηκε τον Απρίλιο. Η MikroTik κυκλοφόρησε patch για την εν λόγω ευπάθεια σε λιγότερο από 24 ώρες από την ώρα που ανακαλύφθηκε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα router ενημερώθηκαν από τους διαχειριστές.

Έτσι ο hacker εκμεταλλευόμενος την συγκεκριμένη ευπάθεια, έχει την δυνατότητα να τροποποιεί  το traffic που περνάει μέσα από το router. Επίσης γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μόνο έναν hacker καθώς σε όλα τα μολυσμένα routers, το CoinHive API Key είναι ίδιο.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν μερικά όχι-MikroTik routers μολυσμένα και αυτό για τον εξής λόγο. Μερικοί πάροχοι Internet της Βραζιλίας χρησιμοποιούν στο main network τους MikroTik routers, τα οποία και μολύνθηκαν. Έτσι όλο το traffic που πέρναγε με προορισμό τους πελάτες του παρόδου, διαμορφωνόταν και περιλάμβανε το mining script του CoinHive.

Επιπλέον, χάρη στον τρόπο με τον οποίο δούλευε η επίθεση, η διαμόρφωση του traffic γινόταν και προς τις 2 κατευθύνσεις. Έτσι στην περίπτωση που ένας webserver βρισκόταν στο ίδιο τοπικό δίκτυο με ενα μολυσμένο router, τότε όλο το traffic του server θα περιλάμβανε το Library του CoinHive.

Ωστόσο το τεράστιο εύρος της μόλυνσης κίνησε υποψίες και ερευνητές άρχισαν να διερευνούν την αιτία του προβλήματος. Ο hacker αφού έφτασε στο εξωφρενικό ποσό των 170.000 μολυσμένων router, τροποποίησε τον κώδικα του και το library εμφανιζόταν μόνο στα error pages ώστε να μην κινεί υποψίες. Ακόμα και έτσι όμως μιλάμε για εκατομμύρια χρήστες ανά ημέρα.

Τέλος, σύμφωνα με το Shodan IoT search engine, υπάρχει ακόμα περιθώριο μολύνσεις για τον Hacker καθώς υπάρχουν περισσότερα από 1.7 εκατομμύρια online MikroTik router αυτή την στιγμή.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *