ΑρχικήsecurityΗ Bidvest Bank προειδοποίησε για «παραβίαση δεδομένων»

Η Bidvest Bank προειδοποίησε για «παραβίαση δεδομένων»

Όπως ενημέρωσε την Currencies Direct, η Bidvest Bank υπέστη παραβίαση δεδομένων που είχε σαν αποτέλεσμα τη διαρροή ορισμένων πληροφοριών των λογαριασμών των πελατών της.

Bidvest Bank

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο Νοτιοαφρικανικής καταγωγής διευθυντής της Currencies Direct, Graham Barratt στη MyBroadband, την περασμένη εβδομάδα η Bidvest Bank δήλωσε ότι ένα «μεμονωμένο περιστατικό» που συνδέεται με την διαδικτυακή πλατφόρμα τραπεζών της, εξέθεσε ευαίσθητες πληροφορίες πελατών της, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, αριθμών λογαριασμού και τραπεζικών υπολοίπων.

Η Βidvest Bank έλαβε γνώση για το πρόβλημα στις αρχές Σεπτεμβρίου και το διόρθωσε λίγες μέρες αργότερα.

Ένας εκπρόσωπος της Bidvest Bank είπε στη MyBroadband ότι διερεύνησε το ζήτημα και τα αποδεικτικά στοιχεία τους δείχνουν ότι το περιστατικό δεν ήταν ούτε παραβίαση ασφάλειας ούτε τεχνικό ελάττωμα ασφάλειας.

«Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό κατά το οποίο ένα άτομο φαίνεται να είχε πρόσβαση σε δεδομένα λόγω μη αυτόματου σφάλματος επεξεργασίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Βidvest Bank.

«Έκτοτε αυτό διορθώθηκε και ελήφθησαν τα απαραίτητα εσωτερικά μέτρα.»

Στη συνέχεια, οι πελάτες του Currencies Direct έλαβαν μια ειδοποίηση για «παραβίαση δεδομένων» στην Bidvest Bank.

Ο Barratt είπε στη MyBroadband ότι ενημερώθηκαν για την παραβίαση δεδομένων από την Βidvest Bank την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου – περίπου δύο μήνες μετά την ανακάλυψή της.

“Δεν έχει παραβιαστεί κανένα σύστημα άμεσων συναλλαγών και αυτήν τη στιγμή συνεργαζόμαστε με την Bidvest Bank για να κατανοήσουμε πλήρως και να διορθώσουμε τον αντίκτυπο αυτού του περιστατικού”, δήλωσε ο Barratt.

Η MyBroadband ρώτησε την Βidvest Bank σχετικά με τα δεδομένα που έχουν παραβιαστεί, αλλά δεν απάντησε σε αυτήν την ερώτηση.

Επίσης, δεν θα προχωρήσει σε σχολιασμό σχετικά με το εάν ακολούθησε τον Νόμο περί Προστασίας Προσωπικών Πληροφοριών (POPI) αφού ειδοποιήθηκε για αυτήν την παραβίαση δεδομένων. Αντ ‘αυτού, η Bidvest Bank είπε στη MyBroadband ότι «δεν έχει τίποτα άλλο να προσθέσει σε αυτό το σημείο».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS