ΑρχικήHow ToWindows 10: Πώς να προστατεύσετε εφαρμογές με κωδικό πρόσβασης;

Windows 10: Πώς να προστατεύσετε εφαρμογές με κωδικό πρόσβασης;

εφαρμογές κωδικό πρόσβασης
Windows 10: Πώς να προστατεύσετε εφαρμογές με κωδικό πρόσβασης;

Εάν χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή που χρησιμοποιούν και άλλοι χρήστες, μπορεί να θέλετε να κρατήσετε κάποια δεδομένα ιδιωτικά. Αν θέλετε να προστατεύσετε συγκεκριμένες εφαρμογές των Windows 10, μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας έναν κωδικό πρόσβασης. Σε αυτή τη διαδικασία, θα σας βοηθήσει μια third-party εφαρμογή.

Μια τέτοια εφαρμογή είναι το My Lockbox, το οποίο παρέχει μια δωρεάν και μια επί πληρωμή έκδοση.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί. Τα δωρεάν λογισμικά δεν προσφέρουν πάντα την απόλυτη ασφάλεια. Σχεδόν όλα τα δωρεάν λογισμικά συνοδεύονται από bloatware, το οποίο συνήθως δεν είναι κακόβουλο. Ωστόσο, ακόμα και αν δεν είναι κακόβουλο, καταναλώνει χώρο στο δίσκο, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να επιβραδύνει τον υπολογιστή.

Το My Lockbox κάνει καλή δουλειά: προστατεύει με κωδικό πρόσβασης τους φακέλους (και τις εφαρμογές μέσα σε αυτούς τους φακέλους) και αποτρέπει την πρόσβαση σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες. Ωστόσο, εάν κάποιος είναι συνδεδεμένος με λογαριασμό διαχειριστή, μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στους κλειδωμένους φακέλους. Αν και δεν είναι το ευκολότερο πράγμα, είναι δυνατό.

Προστασία εφαρμογών στα Windows 10

Αρχικά, πρέπει να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το My Lockbox μεταβαίνοντας στη σελίδα “My Lockbox” στο site του FSPro Labs. Κάντε κλικ στο κουμπί “Λήψη”.

Windows 10 εφαρμογές
Windows 10: Πώς να προστατεύσετε εφαρμογές με κωδικό πρόσβασης;

Μετά τη λήψη, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο “mylockbox_setup”. Αυτό θα ξεκινήσει τον οδηγό εγκατάστασης του My Lockbox.

Θα ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης. Τα δύο πρώτα παράθυρα θα σας ζητήσουν να επιλέξετε μια γλώσσα και να αποδεχτείτε την Άδεια Χρήσης. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα φάκελο για να εγκαταστήσετε το My Lockbox. Από προεπιλογή, πηγαίνει στο C: \ Program Files \ My Lockbox. Εάν θέλετε να αλλάξετε την τοποθεσία, κάντε κλικ στην “Αναζήτηση” και μετά επιλέξτε το μέρος στο οποίο θέλετε να εγκαταστήσετε το My Lockbox. Διαφορετικά, κάντε κλικ στο “Επόμενο”.

(Για την εγκατάσταση του My Lockbox, χρειάζονται τουλάχιστον 9 MB ελεύθερου χώρου στο δίσκο).

Συνεχίστε μέσω του οδηγού και, στο τέλος, κάντε κλικ στην “Εγκατάσταση“. Η εγκατάσταση θα διαρκέσει μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

Αφού εγκατασταθεί, κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής για να την ανοίξετε.

Αρχικά, θα σας ζητηθεί να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Χρησιμοποιείστε έναν ισχυρό κωδικό και πληκτρολογήστε τον ξανά για να τον επιβεβαιώσετε.

Κάντε κλικ στο “OK” για να συνεχίσετε.

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε το φάκελο που θέλετε να προστατεύσετε. Ουσιαστικά, επιλέγετε τους φακέλους που περιέχουν τις εφαρμογές που θέλετε να προστατεύσετε. Εάν κλειδώσετε το φάκελο που περιέχει την εφαρμογή, δεν θα μπορείτε να την ανοίξετε, ακόμη και αν προσπαθήσετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτή από το μενού έναρξης ή τη συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας.

Κάντε κλικ στην “Αναζήτηση” για να ανοίξετε την Εξερεύνηση αρχείων.

Μεταβείτε στο φάκελο που περιέχει την εφαρμογή που θέλετε να κλειδώσετε, κάντε κλικ για να την επιλέξετε και πατήστε “OK”.

Επιβεβαιώστε τη διαδρομή αρχείου στο πλαίσιο “Folder to Protect” και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK”.

Δεν θα έχετε πλέον πρόσβαση όταν προσπαθήσετε να ανοίξετε την εφαρμογή.

Για να την ανοίξετε, ξεκινήστε το My Lockbox και βάλτε τον κωδικό πρόσβασης. Κάντε κλικ στο “OK”.

Τα περιεχόμενα του κλειδωμένου φακέλου θα εμφανίζονται πλέον στο “My Lockbox File Browser”.

Μέχρι να ενεργοποιήσετε ξανά την προστασία, θα έχετε πρόσβαση στις εφαρμογές. Πατήστε “Ενεργοποίηση προστασίας” στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής My Lockbox, για να κλειδώσετε ξανά το φάκελο.

Πηγή: Howtogeek

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS