ΑρχικήsecurityΤι συμβαίνει στα προσωπικά μας δεδομένα όταν παραβιάζονται;

Τι συμβαίνει στα προσωπικά μας δεδομένα όταν παραβιάζονται;

Οι παραβιάσεις δεδομένων είναι πολύ διαδεδομένες τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το Identity Theft Resource Center, το 2019 σχεδόν 1.500 εταιρείες επλήγησαν από παραβιάσεις, με αποτέλεσμα περισσότερα από 164 εκατομμύρια ευαίσθητα δεδομένα όπως διαβατήρια και αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης να διαρρεύσουν.

δεδομένα

Στην εποχή μας, αισθανόμαστε πολύ άνετα να δίνουμε τις πληροφορίες μας σε οποιονδήποτε τις ζητάει, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί αρκετά επιζήμιο.

Ποιες είναι οι συνέπειες της κλοπής των δεδομένων μου;

Τα δεδομένα που διαρρέουν και καταλήγουν στα χέρια τρίτων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως.

Για παράδειγμα, κάποιος που έχει τον αριθμό τηλεφώνου σας, μπορεί να εφαρμόσει ορισμένες επικίνδυνες πρακτικές όπως το SIM-jacking, όπου κάποιος παίρνει τον έλεγχο του τηλεφώνου σας μεταφέροντας τον αριθμό σας σε μια νέα κάρτα SIM.

Ένα άλλο παράδειγμα, είναι όταν κάποιος έχει κλέψει τη διεύθυνση email και τον κωδικό πρόσβασής σας, οπότε μπορεί να έχει πρόσβαση σε κάθε λογαριασμό που έχετε δημιουργήσει με αυτήν τη διεύθυνση, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών σας στοιχείων.

Όσο περισσότερες πληροφορίες διαθέτει ένας hacker για εσάς, ακόμα και στοιχεία όπως τα γενέθλιά σας και το φύλο σας, τόσο πιο εύκολο είναι να δημιουργήσει μια ψεύτικη έκδοσή σας. Και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για το άνοιγμα παράνομων λογαριασμών ή λογαριασμών πιστωτικών καρτών ή ακόμη και να τα πουλήσει σε άλλους εγκληματίες στο Διαδίκτυο.

Εάν διαπιστώσετε ότι τα δεδομένα σας έχουν κλαπεί, υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να λάβετε, όπως το κλείσιμο του τραπεζικού λογαριασμού σας και η παρακολούθηση της πιστωτικής σας κάρτας για ύποπτες συναλλαγές.

προστασία δεδομένων

Πώς θα προστατεύσετε τα δεδομένα σας;

Αρχικά θα πρέπει να σκέφτεστε δύο φορές πριν δώσετε τα στοιχεία σας σε οποιοδήποτε site ή για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό. Ενημερωθείτε εάν είναι ασφαλές και εάν έχει εμπλακεί στο παρελθόν σε κάποιο περιστατικό παραβίασης.

Κάντε συχνά έρευνα στο διαδίκτυο, σε ιστοσελίδες που μπορείτε να δείτε αν έχουν παραβιαστεί οι λογαριασμοί σας, όπως το Have I Been Pwned.

Χρησιμοποιείστε διαφορετικούς και ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς σας. Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να επιλέξετε ένα καλό password manager.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS